• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Par ekonomikas recesijas posma pārvarēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.2010., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/209802

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministre: Par Latvijas dinamiku izglītības rādītāju uzlabošanā

Vēl šajā numurā

13.05.2010., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Par ekonomikas recesijas posma pārvarēšanu

12.maijā ekonomikas ministrs Artis Kampars Ministru kabineta sēdē iepazīstināja kolēģus un sabiedrību ar Ekonomikas atveseļošanas plāna ieviešanas gaitu, kas, pēc ministra domām, skaidri apliecina, ka valdības īstenotās uzņēmējdarbības atbalsta programmas devušas rezultātu un ekonomiskā situācija valstī uzlabojas straujāk, nekā iepriekš prognozēts.

Kā atzīst ekonomikas ministrs, valstī ir pārvarēts recesijas smagākais posms. Tā pārvarēšana ir apliecinājums V.Dombrovska valdības atbildīgi veiktajam darbam un profesionāli pieņemtajiem lēmumiem, līdz ar to ekonomikas atlabšana notiek straujāk nekā iepriekš izteiktās prognozes.

A.Kampars norādīja: “Statistikas dati liecina, ka ir notikušas nozīmīgas makroekonomiskās korekcijas attīstības virzienā. Ekonomikā ir noticis pavērsiens. Notiek pāreja uz ilgtspējīgu ekonomikas modeli, kurā galvenais dzinējspēks ir uz eksportu orientēti apstrādes rūpniecības un pakalpojumu sektori. Svarīgi, ka smagā piezemēšanās pēc treknajos gados mākslīgi radītā burbuļa ir ļāvusi valstij un uzņēmējiem pārvērtēt prioritātes.”

Pērn novembrī Ministru kabinetā tika apstiprināts Ekonomikas atveseļošanas plāns, kas paredzēja valstij pieejamos resursus koncentrēt prioritāriem segmentiem – konkurētspējīgiem uzņēmumiem ar augstu izaugsmes un eksporta potenciālu, apstrādes rūpniecības nozarēm ar nozīmīgu ieguldījumu pievienotās vērtības un eksporta pieaugumā, kā arī uz eksportu orientētām pakalpojumu nozarēm.

Tāpat ekonomikas ministrs Artis Kampars uzskata: “Ekonomikas ministrija atbalsta programmās pieejamos resursus ir mērķtiecīgi novirzījusi šo prioritāro segmentu atbalstīšanai. Tādēļ šodien ar gandarījumu varu teikt, ka šī stratēģija ir attaisnojusies, jo tieši šajās nozarēs pēdējos ceturkšņus vērojama straujākā izaugsme un atgūšanās no krīzes. Tas vēlreiz apliecina, ka valsts īstenotie pasākumi, kas galvenokārt ietver Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļu izmantošanu, ir devuši cerēto rezultātu.”

Vienlaikus ekonomikas ministrs uzsver, ka šobrīd Latvijā ekonomikas atlabšana vēl ir vērtējama kā trausla. Tāpēc ir svarīgi mērķtiecīgi turpināt Ekonomikas atveseļošanas plāna īstenošanu.

Sandris Sabajevs, ekonomikas ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!