• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministrija: Par darba praktizēšanu ar stipendiju pašvaldībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.05.2010., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/209891

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

14.05.2010., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrija: Par darba praktizēšanu ar stipendiju pašvaldībā

Ņemot vērā sarežģīto situāciju darba tirgū, kad bezdarba līmenis joprojām ir ievērojami augstā līmenī, valdība ir akceptējusi Labklājības ministrijas (LM) priekšlikumu darba praktizēšanu pašvaldībās ar 100 latu stipendiju turpināt īstenot arī nākamgad.

Savukārt pēc 2011.gada 31.decembra tiks mainīti šīs atbalsta programmas nosacījumi, lai varētu turpināt bezdarbnieku iesaisti nodarbinātības atbalsta pasākumos.

Tāpat valdība ir akceptējusi iespēju šogad darba praksēs iesaistīt papildu bezdarbniekus, kas vairs nesaņem bezdarbnieka pabalstu. Palielināt iespējas iesaistes programmā, kā arī turpināt pasākuma īstenošanu arī nākamgad iespējams, jo Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija ir atbalstījusi 13,1 miljona latu finansējuma piešķiršanu papildu praktizēšanas vietu izveidošanai pašvaldībās.

Līdz ar to šogad darba praktizēšanā kopumā varēs iesaistīties vairāk nekā 50,2 tūkstoši bezdarbnieku, kas saņems finansiālu atbalstu stipendijas veidā.

Atgādinām, ka, ņemot vērā krīzes apmēru un izanalizējot citu Eiropas valstu pieredzi un pasaules labo praksi rīcībai šādos apstākļos, pasākums “Darba praktizēšana ar stipendiju pašvaldībā” pašreiz ir viens no būtiskākajiem īstermiņa aktīvās darba tirgus politikas pasākumiem finanšu ietilpības un dalībnieku iesaistes ziņā. Darba praktizēšana ar stipendiju ir viens no LM pārziņā esošajiem Sociālās drošības tīkla pasākumiem.

Pasākuma mērķis ir stabilizēt sociālekonomisko situāciju, nodrošināt bezdarbnieku aktivizāciju veidā, kas netraucē ekonomikas restrukturizāciju. LM norāda, ka darba praktizēšana pašvaldībās mazina nabadzības risku.

Tomēr vienlaikus LM norāda, ka situācija darba tirgū lēni, bet pakāpeniski uzlabojas. Martā darba tirgū atgriezās apmēram 4000 cilvēku, aprīlī tie bija jau aptuveni 8000 cilvēku. Arī bezdarba līmenis šajā periodā mazliet ir samazinājies.

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!