• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par 2000.gada Tautas skaitīšanu. Par Valsts statistikas likumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.11.1997., Nr. 293/294 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210107

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts Statistikas komitejas informācija

Par Latvijas papīra ražošanas apjomiem

Vēl šajā numurā

11.11.1997., Nr. 293/294

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par 2000.gada Tautas skaitīšanu

27.oktobrī valdības izveidotā komisija Latvijas ekonomikas ministra Ata Sausnīša vadībā, skatot ar 2000.gada Tautas skaitīšanas organizēšanu saistītus jautājumus, nolēma uzdot Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu maksātāju reģistram, Iekšlietu ministrijas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Iedzīvotāju reģistram, Valsts zemes dienestam, Labklājības ministrijas Sociālās apdrošināšanas fondam, Dzīvojamo māju privatizācijas komisijai un Valsts statistikas komitejai veikt nepieciešamos darbus šo institūciju rīcībā esošās informācijas savstarpējai saskaņošanai, kas uzlabos datu kvalitāti un veicinās Tautas skaitīšanas sekmīgu norisi 2000.gadā.

Par Valsts statistikas likumu

Saeima ir pieņēmusi Valsts statistikas likumu, kas radīts sadarbībā ar Eiropas Savienības statistikas biroja konsultantiem un pilnībā atbilst ES normām.

Atšķirībā no līdzšinējā likuma “Par valsts statistiku” jaunais likums reglamentē ne tikai Valsts statistiskas komitejas (VSK) darbību, bet arī nosaka visu statistiskās informācijas vākšanā iesaistīto valsts institūciju tiesības un pienākumus. Likumā precīzi formulēts sākotnējās informācijas konfidencialitātes princips un individuālo datu sniedzēju aizsardzības mehānisms, proti, VSK nekādā ziņā nedrīkst izpaust iegūto informāciju, kas raksturotu konkrēta privātuzņēmuma darbību. Jaunajā likumā strikti noteikts arī VSK neatkarības princips, kas nozīmē, ka statistiķi ir pilnīgi patstāvīgi statistisko datu apstrādes metodoloģijas izvēlē un slēdzienu veikšanā.

Likums paredz arī Valsts statistikas komitejas pārdēvēšanu par centrālo statistikas pārvaldi.

Valsts statistikas komitejas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!