• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas nozīmi NATO Parlamentārās asamblejas darbā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.05.2010., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210137

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nelegālās migrācijas apkarošanu

Vēl šajā numurā

18.05.2010., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas nozīmi NATO Parlamentārās asamblejas darbā

Gatavojoties maija beigās Rīgā gaidāmajai NATO Parlamentārās asamblejas (PA) sesijai, vairākas organizācijas dalībvalstis mūsu valstij nosūtījušas videosveicienus, kuros akcentē asamblejas nozīmi globālās drošības sistēmā un Latvijas lomu Ziemeļatlantijas līguma organizācijā.

Latvijas dalība NATO PA stiprina šo organizāciju, norāda NATO PA Apvienotās Karalistes delegācijas vadītājs Brūss Džordžs videosveicienā Latvijai. “Jūs dalāties ar mums savās zināšanās un pieredzē, un mēs to liekam lietā,” saka B.Džordžs. Viņš akcentē asamblejas nozīmi, uzsverot, ka šī organizācija ietekmē NATO lēmumus un daudzos gadījumos tās rīcība ir bijusi proaktīvāka un apsteigusi lēmumus, kurus pieņēmusi Ziemeļatlantijas līguma organizācija.

Nīderlandes delegācijas vadītājs Hendriks Jans Ormels pateicas Rīgai par sesijas rīkošanu un norāda, ka PA ir nopietna un svarīga diskusiju platforma, kas parlamentārajā līmenī nodrošina kvalitatīvas debates par starptautiskajām aktualitātēm. “Nīderlande kā viena no NATO PA dibinātājām pret to izturas ārkārtīgi nopietni,” atzīst H.J.Ormels, piebilstot, ka no viņa valsts ir nākuši trīs asamblejas prezidenti.

Savukārt NATO PA Dānijas delegācijas vadītājs Helge Ādams Mellers uzsver NATO lomu miera uzturēšanā un uzskata, ka Baltijas valstu pievienošanās NATO ir uzlabojusi drošības situāciju gan Eiropas, gan transatlantiskajā mērogā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!