• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izdienas pensiju ieturētās daļas atmaksu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.05.2010., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210149

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jaunu Zemessardzes likumu

Vēl šajā numurā

18.05.2010., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izdienas pensiju ieturētās daļas atmaksu

Saeima 13.maijā galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus astoņos likumos, kas paredz atmaksāt ieturēto izdienas pensiju bijušajiem tiesnešiem, prokuroriem, karavīriem, māksliniekiem, diplomātiem un citu dienestu darbiniekiem, kuriem kopš 1996.gada pensijas maksā no bijušās darbavietas budžeta.

Naudu, kas ieturēta no 2009.gada 1.jūlija līdz 2010.gada 31.maijam, pensionāri saņems kopā ar šā gada jūlija pensiju. Savukārt izdienas pensijas pilnā apmērā sāks izmaksāt no šā gada jūnija.

Jaunais regulējums arī nosaka, ka izdienas pensijas saņēmēja nāves gadījumā ieturēto pensijas daļu varēs saņemt pensijas saņēmēja laulātais, pirmās un otrās pakāpes radinieki, vai arī cita persona uz mantojuma apliecības vai tiesas nolēmuma pamata.

Izdienas pensijas regulējošie likumi arī papildināti ar normu, ka pensijas saņēmēja nāves gadījumā viņa laulātajam izmaksās vienreizēju pabalstu mirušā laulātā divu pensiju apmērā. Tiesības uz šo pabalstu ir tad, ja pārdzīvojušais laulātais ir vecuma, invaliditātes vai izdienas pensijas saņēmējs.

Izdienas pensiju izmaksu regulējošie likumu grozījumi stāsies spēkā 1.jūnijā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!