• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pievienotās vērtības nodokļa piemērošanas kārtību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.05.2010., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210152

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Rīgu kā 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētu

Vēl šajā numurā

18.05.2010., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pievienotās vērtības nodokļa piemērošanas kārtību

Pievienotās vērtības nodokļa piemērošanas procesi mazajiem un vidējiem uzņēmējiem ir pārāk sarežģīti un nesaprotami, secināja Saeimas Eiropas lietu un Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas deputāti kopīgā sēdē 12.maijā, apspriežot pievienotās vērtības nodokļa likuma prasības uzņēmējiem.

“Pievienotās vērtības nodokļa piemērošana ir sarežģīta, uzņēmēji to neizprot un neviens Valsts ieņēmumu dienestā viņiem nevar saprotami izskaidrot likuma prasību nianses. Tie ir nopietnākie šķēršļi nodokļu administrēšanā, un steidzami ir jādomā, kā uzlabot un vienkāršot pastāvošo komplicēto kārtību,” atzina Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle. Viņa arī norādīja, ka “procedūru vienkāršošana ir atbildīgo ierēdņu kompetencē, bet neatsveramu ieguldījumu dotu arī tie cilvēki, kuri ikdienā saskaras ar nodokļu jautājumiem, jo viņi vislabāk zinās, kā to izdarīt.”

Deputāti vienojās aicināt atbildīgo Finanšu ministriju vienkāršot pievienotās vērtības nodokļa administrēšanu mazajiem un vidējiem uzņēmējiem, šajā procesā iesaistot profesionāļus – gan nodokļu inspektorus, gan pašus uzņēmējus.

“Eiropas Savienības pievienotās vērtības nodokļa direktīva tikai nosaka virzienus, un mums pašiem ir aktīvi jāstrādā, lai nodokļa administrēšana un piemērošana būtu vienkārša un nodokļa maksātājiem saprotama,” pauda V.Paegle.

Kopīgajā sēdē deputāti uzsvēra, ka pašlaik ekonomikas atveseļošanas kontekstā jebkurā jautājumā, kas skar uzņēmējdarbību, ir būtiski runāt ar uzņēmējiem un uzklausīt viņu viedokli.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!