• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministre: Par finansējuma piešķiršanu Vidzemes Augstskolai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.05.2010., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210197

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrs: Par uzņēmēju ekonomikas stimulēšanas plānu

Vēl šajā numurā

18.05.2010., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministre: Par finansējuma piešķiršanu Vidzemes Augstskolai

14.maijā izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe Vidzemes Augstskolā (ViA) piedalījās vienošanās parakstīšanas pasākumā par 1,8 miljonu latu piešķiršanu ViA, lai izveidotu inženierzinātņu studiju kompleksu. “Šis notikums apliecina Latvijas jauniešiem, topošajiem vidusskolu absolventiem un sabiedrībai kopumā, ka augstākajā izglītībā valstī tiek ieguldīti nozīmīgi finanšu līdzekļi un ka tiek nodrošināta augstākās izglītības attīstība. Tāpat īpašs gandarījums, ka tieši reģionālās augstskolas ir pirmās, kas paraksta vienošanos par Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu finansējuma saņemšanu vienā no finansiāli lielākajām Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) aktivitātēm. Tas nozīmē, ka mūsdienīgas augstākās izglītības pieejamība Latvijā tiks nodrošināta arī nākotnē,” teica T.Koķe. Viņa piebilda, ka šis projekts stiprinās ViA attīstību un izaugsmi un ka augstskolai kopumā ir sistēmisks un mērķtiecīgs perspektīvais redzējums. Ministre novēlēja augstskolai šos līdzekļus ieguldīt efektīvi, tā, lai efektivitāti būtu iespēja mērīt ar augsti kvalificētiem sagatavotiem speciālistiem un viņu sekmīgu iekļaušanos darba tirgū.

Ministre sacīja, ka konkrētais projekts būs ieguvums gan Latvijas jauniešiem, gan arī veicinās citu valstu jauniešu interesi par studijām Latvijā, turklāt “ViA jau ir bagātas starptautiskās sadarbības tradīcijas, kas stiprina pārliecību, ka ziņa par augstākās izglītības iespējām un uzlabojumiem Valmierā iegūs arī starptautisku skanējumu un piesaistīs citu valstu studentus”.

ViA ERAF aktivitātes “Augstākās izglītības iestāžu telpu un iekārtu modernizēšana studiju programmu kvalitātes uzlabošanai, tajā skaitā nodrošinot izglītības programmu apgūšanas iespējas arī personām ar funkcionāliem traucējumiem” ietvaros saņems 1 835 765 latus, par ko plānots izveidot vienotu, modernu un personām ar funkcionāliem traucējumiem piemērotu inženierzinātņu studiju kompleksu – modernas mācību telpas un ar jaunākajām tehnoloģijām aprīkotas laboratorijas ar inženierzinātnēm un informācijas tehnoloģijām saistītos studiju virzienos.

Vienošanos parakstīja Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) direktore Dita Traidās un ViA rektore, Dr.hist. Vija Daukšte. Pēc vienošanās parakstīšanas turpinājās ViA Padomnieku konventa sēde, kura locekle iepriekš, neilgi pēc augstskolas izveidošanas bija T.Koķe.

Kopējais ERAF aktivitātes “Augstākās izglītības iestāžu telpu un iekārtu modernizēšana studiju programmu kvalitātes uzlabošanai, tajā skaitā nodrošinot izglītības programmu apgūšanas iespējas arī personām ar funkcionāliem traucējumiem” finansējums ir nedaudz vairāk nekā 100 miljoni latu. Pirmās vienošanās par līdzekļu saņemšanu tika parakstītas 16.aprīlī ar astoņām koledžām, 12.maijā – ar Ventspils Augstskolu, kā arī šonedēļ plānota vēl vairāku vienošanos parakstīšana.

Ministre Valmierā apmeklēja arī biznesa dienas “Vidzeme 2010”, kur viesojās gan ViA stendā, gan vairāku Valmieras un Vidzemes reģiona profesionālās izglītības iestāžu stendos un ar jauniešiem un izglītības iestāžu pārstāvjiem pārrunāja dažādus jautājumus.

Agnese Korbe,
ministres padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!