• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrs: Par uzņēmēju ekonomikas stimulēšanas plānu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.05.2010., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210198

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

18.05.2010., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrs: Par uzņēmēju ekonomikas stimulēšanas plānu

13.maijā zemkopības ministrs Jānis Dūklavs tikās ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētāju Žanetu Jaunzemi-Grendi, lai iepazītos un pārrunātu Latvijas uzņēmēju izstrādāto Uzņēmēju plānu Latvijas ekonomikas stimulēšanai 2010.–2011.gadā. Šādu ekonomikas stimulēšanas plānu izstrādājusi LTRK, un tajā ietverti būtiski uzņēmēju priekšlikumi eksporta veicināšanai, ES fondu apguvei, inovāciju veicināšanai, valsts nodokļu politikai, valsts pārvaldes optimizācijai, enerģētikas un energoefektivitātes jautājumiem, kā arī izvirzītas, uzņēmējprāt, Latvijas nacionālās intereses.

Zemkopības ministrs uzsvēra, ka izstrādātajā dokumentā noteikti jāiekļauj arī pasākumi lauksaimniecības, mežsaimniecības un zivsaimniecības nozaru ekonomiskās darbības stimulēšanai. “Pēdējo gadu tautsaimniecības rādītāju analīze liecina – Latvijas lauksaimniecības, mežsaimniecības un zivsaimniecības nozares šobrīd ir lielākie Latvijas produkcijas eksportētāji. Tātad – nozīmīgas nozares, lai Latvija pēc iespējas ātrāk izkļūtu no ekonomiskās recesijas. Tādēļ esmu pilnīgi pārliecināts: šīm nozarēm – lauksaimniecībai, mežsaimniecībai, zivsaimniecībai – jābūt starp valsts kopējās attīstības prioritātēm,” sacīja J.Dūklavs.

Ž.Jaunzeme-Grende kā pozitīvu ziņu atzīmēja, ka LTRK iekšējo, horizontālo struktūrvienību – kompetenču padomju saimi – papildinājusi arī Lauksaimniecības, mežsaimniecības un zivsaimniecības padome, kuru vada Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

“Tagad arī šo nozaru pārstāvjiem – uzņēmējiem – LTRK būs visas iespējas informēt, argumentēt nozares jautājumus un problēmas,” teica Ž.Jaunzeme-Grende. “Un šis uzņēmēju izstrādātais plāns būs tas, kurā atspoguļoti tie uzņēmējdarbību veicinoši pasākumi, kas patlaban un turpmāk ir nepieciešami. Ceru, ka šo uzņēmēju plānu atbalstīs arī valdība un politiķi,” uzsvēra Ž.Jaunzeme-Grende.

J.Dūklavs un Ž.Jaunzeme-Grende vienojās, ka Zemkopības ministrija LTRK iesniegs konkrētus priekšlikumus, kas veicinātu lauksaimniecības, zivsaimniecības un mežsaimniecības izaugsmi un attīstību. “Ņemot vērā mūsu lauksaimnieku nevienlīdzību ES maksājumu jomā, kā arī ierobežotās valsts budžeta iespējas maksāt lielākas valsts subsīdijas, noteikti ierosināsim papildināt sadaļu ar nodokļu atvieglojumu pasākumu izstrādi. Tas tad ļautu sekmēt mūsu lauksaimnieku konkurētspēju ar citu ES dalībvalstu lauksaimniekiem,” teica zemkopības ministrs.

Tāpat Zemkopības ministrija vēlas, lai tiktu paplašinātas ES fondu atbalsta iespējas eksportam Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras administrēto pasākumu ietvaros, neizslēdzot lauksaimniecības produktu pārstrādes uzņēmumus no atbalsta programmām.

Zemkopības ministrijas
Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!