• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ventspils pilsētas domes 2010. gada 27. aprīļa lēmums Nr. 87 "Par ēkas Katoļu ielā 4, Ventspilī, nojaukšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.05.2010., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210232-par-ekas-katolu-iela-4-ventspili-nojauksanu

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ventspils pilsētas domes lēmums Nr.88

Par ēkas Skolas ielā 6, Ventspilī, savešanu kartībā

Vēl šajā numurā

19.05.2010., Nr. 78

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ventspils pilsētas dome

Veids: lēmums

Numurs: 87

Pieņemts: 27.04.2010.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ventspils pilsētas domes lēmums Nr.87

Ventspilī 2010.gada 27.aprīlī (prot. Nr.9, 24.§)

Par ēkas Katoļu ielā 4, Ventspilī, nojaukšanu

Nolūkā nodrošināt Ventspils pilsētas iedzīvotājiem un tās viesiem drošu un sakārtotu pilsētvidi Ventspils pilsētas dome aktīvi risina jautājumus par Ventspils pilsētā esošo nekustamo īpašumu sakārtošanu un uzturēšanu atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

Attiecīgi ēka Katoļu ielā 4, Ventspilī (kadastra Nr.2700 002 0117), (turpmāk tekstā – Ēka) sakarā ar tās šā brīža tehnisko stāvokli ir lietošanai bīstama, un tā ar savu pastāvēšanu kopumā apdraud sabiedrisko drošību, kā arī vizuāli bojā Ventspils pilsētvides ainavu.

Atbilstoši Ventspils Zemesgrāmatu nodalījumā Nr.100000093906 izklāstītajai informācijai, nekustamā īpašuma Katoļu ielā 4, Ventspilī, īpašnieks ir MSIA "Hanza Konsultāciju Birojs" (reģ. Nr.41203020072), ko pārstāv maksātnespējas procesa administrators Sergejs Kravčuks.

Saskaņā ar Civillikuma 1084.pantā ietverto principu, ka katram būves īpašniekam, lai aizsargātu sabiedrisko drošību, jātur sava būve tādā stāvoklī, ka no tās nevar rasties kaitējums ne kaimiņiem, ne garāmgājējiem, ne arī tās lietotājiem, kā arī ja būves īpašnieks vai valdītājs, pretēji attiecīgās varas pieprasījumam, nenovērš draudošās briesmas, tad attiecīgai iestādei, raugoties pēc apstākļiem, būve jāsaved kārtībā vai arī pavisam jānojauc uz īpašnieka rēķina.

Savukārt Būvniecības likuma 31.pantā noteikts, ja būve ir pilnīgi vai daļēji sagruvusi vai nonākusi tādā stāvoklī, ka tās lietošana ir bīstama vai tā bojā ainavu, īpašniekam saskaņā ar attiecīgās pašvaldības lēmumu tā jāsaved kārtībā vai jānojauc atbilstoši Civillikuma 1084.panta noteikumiem. Ja būves īpašnieks līdz noteiktajam laikam nav izpildījis pašvaldības lēmumu, pašvaldība organizē šīs būves savešanu kārtībā vai nojaukšanu. Ar savešanu kārtībā vai nojaukšanu saistītos izdevumus sedz būves īpašnieks.

Pamatojoties uz Civillikuma 1084.panta pirmo un trešo daļu, Būvniecības likuma 31.panta pirmo, trešo un piekto daļu, kā arī Ventspils pilsētas domes Nekustamā īpašuma sakārtošanas un namīpašumu remontdarbu kvalitātes vērtēšanas komisijas 2010.gada 26.janvāra ieteikumu, Ventspils pilsētas domes Pilsētas attīstības komisijas 2010.gada 9.aprīļa ieteikumu un Ventspils pilsētas domes Pilsētas attīstības jautājumu komitejas 2010.gada 23.aprīļa lēmumu, Ventspils pilsētas dome

nolemj:

1. Lai novērstu apdraudējumu sabiedrības drošībai un bojājumus Ventspils pilsētvides ainavai, uzdot ēkas Katoļu ielā 4, Ventspilī (kadastra Nr.2700 002 0117), īpašniekam MSIA "Hanza Konsultāciju Birojs" (reģ. Nr.41203020072), ko pārstāv maksātnespējas procesa administrators Sergejs Kravčuks, veikt Ēkas nojaukšanu, secīgi realizējot sekojošas darbības:

1.1. ne vēlāk kā līdz 2010.gada 28.maijam iesniegt Ventspils pilsētas domes Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļā akceptēšanai Ēkas nojaukšanas darbu veikšanas projektu atbilstoši Ventspils pilsētas domes Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļas 2008.gada 15.jūlijā sagatavotajam Būves nojaukšanas uzdevumam Nr.15 saskaņā ar pielikumu uz 6 lapām;

1.2. ne vēlāk kā piecu darba dienu laika no dienas, kad Ventspils pilsētas domes Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļā ir akceptēts Ēkas nojaukšanas darbu veikšanas projekts, iesniegt Ventspils pilsētas domes Būvniecības administratīvajā inspekcijā Ministru kabineta 1997.gada 1.aprīļa noteikumos Nr.112 "Vispārīgie būvnoteikumi" 116.punktā minētos dokumentus būvatļaujas saņemšanai;

1.3. ne vēlāk kā trīsdesmit dienu laikā no dienas, kad ir saņemta Ventspils pilsētas domes Būvniecības administratīvās inspekcijas izsniegta būvatļauja, pabeigt Ēkas nojaukšanas būvdarbus un iesniegt Ventspils pilsētas domes Būvniecības administratīvajā inspekcijā iesniegumu, apliecinājumu un nojaukšanas darbu izpilddokumentāciju par to, ka darbi izpildīti atbilstoši Ventspils pilsētas domes Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļā akceptētajam Ēkas nojaukšanas darbu veikšanas projektam.

2. Gadījumā, ja MSIA "Hanza Konsultāciju Birojs" Ventspils pilsētas domes Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļā iesniegtais Ēkas nojaukšanas darbu veikšanas projekts neatbilst šī lēmuma 1.1.punktā minētajā Būvju nojaukšanas uzdevumā Nr.15 noteiktajam, pilnvarot Ventspils pilsētas domes Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļu (M.Bože) noteikt termiņu, līdz kuram MSIA "Hanza Konsultāciju Birojs" atkārtoti jāiesniedz izskatīšanai Ēkas nojaukšanas darbu veikšanas projekts, kurš atbilstu šī lēmuma 1.1.punktā minētajā Būvju nojaukšanas uzdevumā Nr.15 noteiktajām prasībām.

3. Ja Ēkas īpašnieks MSIA "Hanza Konsultāciju Birojs" nepilda kādu no šā lēmuma 1.punktā noteiktajām darbībām šā lēmuma 1. un 2.punktā noteiktajā termiņā, tad Ventspils pilsētas pašvaldība organizē Ēkas nojaukšanu atbilstoši normatīvo aktu normām.

4. Uzdot Ventspils pilsētas domes Būvniecības administratīvai inspekcijai (I.Eklone) paziņot Ēkas īpašniekam MSIA "Hanza Konsultāciju Birojs" par šā lēmuma 3.punkta izpildes uzsākšanu ne vēlāk kā 3 (trīs) darba dienas pirms Ēkas nojaukšanas darbu uzsākšanas.

5. Ja Ēkas nojaukšanu organizē Ventspils pilsētas pašvaldība, tad ar Ēkas nojaukšanu saistītos izdevumus, pamatojoties uz Būvniecības likuma 31.panta trešo daļu, sedz Ēkas īpašnieks MSIA "Hanza Konsultāciju Birojs".

6. Kontroli par šī lēmuma izpildi uzdot veikt Ventspils pilsētas domes izpilddirektoram (A.Ābele).

7. Šo lēmumu Administratīvā procesa likuma noteiktā kārtībā var pārsūdzēt tiesā viena mēneša laikā no tā paziņošanas dienas.

Sēdes vadītājs,
Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks
infrastruktūras jautājumos J.Vītoliņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!