• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrija: Par Daugavas baseina apsaimniekošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.05.2010., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210252

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties darba vizītē Madridē un piedaloties ES un Latīņamerikas valstu un valdību vadītāju sanāksmē

Vēl šajā numurā

19.05.2010., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrija: Par Daugavas baseina apsaimniekošanu

Satiksmes ministrija (SM) neatbalsta un nevirzīs izskatīšanai Ministru kabinetā divu akciju sabiedrību piedāvātos priekšlikumus Daugavas baseina apsaimniekošanai, padarot to par kuģojamu ūdensceļu.

Pie šāda secinājuma galaziņojumā nonākusi darba grupa, ko izveidoja satiksmes ministrs, lai izvērtētu AS “Enerģētika un ūdens transports” un AS “Ūdens enerģētikas un transporta sistēma Rīga–Hersona–Astrahaņa” piedāvātos priekšlikumus.

Tranzīta jomas un SM speciālisti apšauba idejas autoru norādītās potenciālās kravu plūsmas. Šāda kuģošanas ceļa izveide atstās negatīvu ietekmi uz dzelzceļa pārvadājumiem, kas Latvijā pašlaik ir prioritāri. Tieši šim sektoram ir īpaša loma ekonomikas izaugsmes nodrošināšanā. Dzelzceļa infrastruktūras uzlabošanā Baltkrievijas virzienā jau tagad ir ieguldīti lieli Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļi kapacitātes paaugstināšanai. Tāpat kravas var tikt atņemtas arī autotransportam, kā arī mazināt Ventspils un Liepājas ostu konkurētspēju.

Ne AS “Enerģētika un ūdens transports”, ne AS “Ūdens enerģētikas un transporta sistēma Rīga–Hersona–Astrahaņa” darba grupai neiesniedza pietiekamu informāciju, lai vērtētu ietekmi uz hidroelektrostaciju darbību un kuģošanas ceļa izveides tehniskajiem nosacījumiem.

Vides speciālisti darba grupā pauda visnoraidošāko attieksmi pret iespējamu Daugavas baseina apsaimniekošanu. Viņi uzskata, ka Latvijas teritorijā ir pilnīgi nepamatoti pat sākt jebkādus priekšizpētes darbus, lai noskaidrotu, kā Daugavu pārvērst par kuģojamu kanālu. Jāpiebilst, ka AS “Enerģētika un ūdens transports”, pirms īstenot pašu projektu, aicināja veikt izpēti par valsts vai Eiropas Savienības fondu līdzekļiem.

Ņemot vērā finanšu situāciju valstī, Satiksmes ministrija neredz iespējas veikt Daugavas apsaimniekošanas priekšizpēti nedz par valsts līdzekļiem, nedz piesaistot ES līdzfinansējumu.

Satiksmes ministrija iesaistītajām personām arī nosūtījusi izvērstu skaidrojumu par darba grupas rezultātiem.

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!