• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts kontrole: Par Latvijas Valsts prezidenta kancelejas un Ministru kabineta 2009.gada pārskatiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2010., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210338

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

20.05.2010., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts kontrole:  Par Latvijas Valsts prezidenta kancelejas un Ministru kabineta 2009.gada pārskatiem

Pēc ikgadējās finanšu pārskatu revīzijas Latvijas Valsts prezidenta kancelejā un Ministru kabinetā Valsts kontrole (VK) norāda, ka nepieciešams uzlabot šo institūciju darbu finanšu plānošanas un izlietošanas kontroles nodrošināšanā.

Jau pagājušā gada revīzijā VK atklāja, ka Latvijas Valsts prezidenta kancelejas (Kanceleja) komandējumu izdevumu atlīdzināšana nav pietiekami caurskatāma, un uzdeva šīs nepilnības novērst.

Kanceleja 2009.gadā, tāpat kā iepriekšējā, ir atlīdzinājusi komandējumu izdevumus personām, kas nav darba attiecībās ar Kanceleju, piemēram, Valsts prezidenta dzīvesbiedrei, Kancelejas komisiju locekļiem. Komandējumu izdevumu atlīdzināšana tika organizēta un veikta atbilstoši iekšējam normatīvajam aktam, taču ārējie normatīvie akti 2009.gadā, tāpat kā 2008.gadā, nereglamentēja komandējumu izdevumu atlīdzināšanas principus Valsts prezidentam un viņa laulātajam, kā arī Kancelejas oficiālās delegācijas pārstāvjiem un Kancelejas komisiju locekļiem, kas nav darba attiecībās ar Kanceleju.

VK ieskatā, Kanceleja nav izlietojusi pēc iespējas efektīvāk un ekonomiskāk budžeta līdzekļus 68 400 latu apmērā, jo rēķinos par ēdināšanas pakalpojumu saņemšanu no SIA “KUSO” nav norādīts saņemto ēdināšanas pakalpojumu veids un apjoms, tajā skaitā ēdināmo personu skaits, kā arī par saņemtajiem pakalpojumiem nebija parakstīti pieņemšanas un nodošanas akti.

Savukārt, pārbaudot Ministru prezidenta tiešā pakļautībā esošo Valsts kanceleju un tās pārraudzībā esošo Valsts administrācijas skolu (VAS), konstatēts, ka pastāv šaubas par VAS spēju īstenot noteiktās funkcijas un turpināt patstāvīgu darbu nākotnē. Valsts kanceleja kā Valsts administrācijas skolas pārraudzības iestāde nav veikusi tās darbības izvērtējumu, lai nodrošinātu iestādes noteikto funkciju pildīšanu, kā arī ekonomisku rīcību ar valsts budžeta līdzekļiem.

Valsts administrācijas skolas kopējais finansējums 2010.gadam, salīdzinot ar 2009.gadu, ir samazināts par 42% jeb 73 470 latiem, dotācija resursu izdevumu segšanai ir samazināta par 99% jeb 145 632 latiem. VAS 2010.gadā plāno segt resursu izdevumus 99% jeb 100 000 latu apmērā no pašu ieņēmumiem – telpu iznomāšanas un mācību organizēšanas. Plānotā ieņēmumu summa ir par 259% lielāka nekā pērnajā gadā gūtie ieņēmumi. Savukārt, salīdzinot tos ar 2008.gadu, pērnajā gadā pašu ieņēmumi bija samazinājušies par 64% jeb 49 518 latiem.

Valsts kanceleja nav nodrošinājusi caurskatāmu un ekonomisku budžeta līdzekļu izlietošanu atbilstoši paredzētajiem mērķiem, veicot avansa maksājumus Valsts administrācijas skolai 14 744 latu apjomā. Valsts kanceleja, atbildot VAS lūgumu vēstulēm, veikusi avansa maksājumus par 2010.gadā plānotajiem Valsts kancelejas semināriem Valsts administrācijas skolas telpās, taču tā nevarēja revidentiem uzrādīt dokumentus, kas tiesiski pamatotu veiktos darījumus.

Finanšu revīzijas veiktas par 2009.gada pārskatu sagatavošanas pareizību, un Valsts kontrole ar atbildīgajām amatpersonām ir saskaņojusi veicamās darbības un termiņus revīzijās konstatēto nepilnību novēršanai. Arī turpmāk Valsts kontrole sekos līdzi ieteikumu ieviešanai.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!