• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Finanšu ministrijas 2009.gada pārskatu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2010., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210340

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Izglītības un zinātnes ministrijas 2009.gada pārskatu

Vēl šajā numurā

20.05.2010., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Finanšu ministrijas 2009.gada pārskatu

Finanšu ministrijas (FM) pārskata daļa “Ilgtermiņa ieguldījumi” nesniedz patiesu priekšstatu, jo valsts nekustamie īpašumi 155 874 427 latu vērtībā, kas nodoti pārvaldīšanai valsts kapitālsabiedrībai, gada pārskatā ir uzrādīti zembilancē, revīzijā konstatējusi Valsts kontrole (VK).

Lai arī Valsts ieņēmumu dienests (VID) 2009.gadā sācis informācijas par iestādes īpašumā un valdījumā esošajiem nekustamajiem īpašumiem salīdzināšanu ar Valsts zemes dienestu, VK konstatējusi, ka joprojām uz 2009.gada 31.decembri pastāv atšķirības starp VID grāmatvedības uzskaitē esošajiem nekustamajiem īpašumiem un Valsts zemes dienesta Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā uzrādītajiem.

VID nav nodrošinājis pilnīgu iepriekšējā gada VK ieteikumu ieviešanu attiecībā uz nemateriālo ieguldījumu izveidošanu un nodošanu ekspluatācijā. VK konstatēja, ka no izlasē iekļautajām nemateriālo ieguldījumu astoņām iegādēm par kopējo vērtību 431 609 lati VID 2009.gadā ir nepamatoti samazinājis ilgtermiņa ieguldījumu vērtību, no tiem izdevumu pozīcijā attiecinot vismaz 55 669 latus. Savukārt konts “Datorprogrammas” ir nepamatoti palielināts vismaz par 264 142 latiem, kas faktiski bija jāuzrāda kontā “Nemateriālo ieguldījumu izveidošana”.

VK atklāja, ka 2009.gadā VID nenodrošināja vienotu pieeju atalgojuma aprēķināšanā, ja darbinieks vai ierēdnis strādāja pēc summētā darba laika. Līdz ar to daļai ierēdņu un darbinieku tika apmaksātas virsstundas pēc summētā darba laika, bet daļai – ne.

Pretēji normatīvo aktu prasībām FM resorā subsīdiju un dotāciju uzskaite tiek veikta atšķirīgi, līdz ar to gada pārskatā konsolidētie dati ir sagatavoti pēc dažādiem uzskaites principiem: FM un Valsts proves uzraudzības inspekcija (likvidēta ar 2009.gada 31.decembri) ir uzskaitījusi subsīdijas un dotācijas 570 884 latu vērtībā pēc naudas plūsmas principa, savukārt Centrālā finanšu un līgumu aģentūra un VID subsīdijas un dotācijas 23 898 369 latu vērtībā – pēc uzkrāšanas principa.

Finanšu revīzijas ietvaros VK veica arī valsts budžeta plānošanas un izpildes kontroles sistēmas izvērtējumu no 2005.gada līdz 2009.gada 31.decembrim, rezultātā tika konstatētas nepilnības attiecībā uz sistēmas izstrādes iepirkumu, ieviešanu, darbību un uzturēšanu.

Finanšu revīzija veikta par 2009.gada pārskata sagatavošanas pareizību, un Valsts kontrole ar atbildīgajām amatpersonām ir saskaņojusi veicamās darbības un termiņus revīzijā konstatēto nepilnību novēršanai. Arī turpmāk Valsts kontrole sekos līdzi ieteikumu ieviešanai.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!