• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2010., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210344

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par nodokļu piemērošanu dienesta auto izmantošanai

Vēl šajā numurā

20.05.2010., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija: Par uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumiem

2010.gada 1.ceturksnī izpildīti jau 9 no 22 Uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plāna 2010.gadam pasākumiem, kas ir gandrīz puse no gada laikā plānotajiem. Būtiskākie uzņēmējdarbības vides pilnveidē ir veiktie grozījumi Komerclikumā, kas stājās spēkā šā gada 1.maijā un nosaka, ka:

• sabiedrību ar ierobežotu atbildību (SIA) var reģistrēt no 1 lata;

• SIA reģistrācijas valsts nodeva samazināta līdz 15 latiem;

• maksa par SIA reģistrācijas sludinājumu “Latvijas Vēstnesī” samazināta līdz 12,60 latiem;

• atcelta valsts nodeva par pamatkapitāla izmaiņu reģistrāciju un par sludinājumiem, kas saistīti ar pamatkapitāla palielināšanu.

Līdz ar Komerclikuma grozījumu spēkā stāšanos noteikts, ka amatpersonu pilnvaru termiņš SIA ir beztermiņa, bet akciju sabiedrībai tas pagarināts uz pieciem gadiem. Vienlaikus atcelts nosacījums iesniegt Uzņēmumu reģistrā bankas izziņu kā pamatkapitāla apmaksas apliecinājumu un kapitālsabiedrību amatpersonu paraksta paraugus.

Svarīgi atzīmēt, ka šā gada 1.ceturksnī Uzņēmumu reģistrs veicis visus nepieciešamos pasākumus, lai no 1.maija nodrošinātu komersanta reģistrācijas apliecības izsniegšanu elektroniski.

Elektroniskās pārvaldes jomā ar mērķi uzlabot iepirkumu efektivitāti un caurspīdību šajā laikā apstiprināts Elektronisko iepirkumu sistēmas izmantošanas uzlabošanas plāns 2010.–2012.gadam, kas paredz vairākus pasākumus, lai veicinātu elektronisko iepirkumu (e-iepirkumi) izmantošanu un attīstību, kas ļautu atkarībā no izmantotā e-iepirkumu veida (elektroniskā izsole, e-konkurss un elektroniskais katalogs) ievērojami vienkāršot iepirkuma procesu un nodrošināt izdevīgākus piegādes vai pakalpojumu sniegšanas nosacījumus, kā arī nodrošinātu veselu virkni citu priekšrocību.

Vienlaikus izstrādāta Koncepcija par vienas pieturas aģentūras principa ieviešanu valsts un pašvaldību pakalpojumu pieejamībā, kas ietver arī detalizētu rīcības plānu, kā līdz 2013.gadam pilnveidot valsts un pašvaldību pakalpojumu piegādi un nodrošināt to pieejamību visā valsts teritorijā – klātienē un neklātienē.

Lai noteiktu prasības dokumenta oriģināla, tā atvasinājuma un dublikāta noformēšanai un izdošanai, lai tas iegūtu juridisku spēku, izstrādāts Dokumentu juridiskā spēka likumprojekts.

Informatīvais ziņojums iesniegts arī izskatīšanai Ministru kabinetā.

Ekonomikas ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!