• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par algu dubultošanu valsts kapitālsabiedrību vadībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2010., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210348

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par plūdu radītajiem zaudējumiem pašvaldībām

Vēl šajā numurā

20.05.2010., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par algu dubultošanu valsts kapitālsabiedrību vadībā

Finanšu ministrija neatbalsta Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā atbalstītos priekšlikumus otrajam lasījumam grozījumiem likumā “Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām”, kas paredz tiesības valsts un pašvaldību kapitālsabiedrībās valdes locekļiem atļaut savienot valdes locekļa amatu ar citu amatu šajā sabiedrībā un saņemt atalgojumu par abiem amatiem.

Finanšu ministrija uzskata, ka šāda norma – faktiska dubultas algas atļaušana – laikā, kad valstī tiek veikti taupības pasākumi, stingra fiskālā politika un ieviesta vienota, stingra atalgojuma sistēma, nav pieļaujama un tā pārkāpj gan valdības veidotos vispārējos atalgojuma pamatprincipus, gan vispārējo fiskālo politiku. Pēc Finanšu ministrijas aplēsēm, šāda likuma norma pie pašreizējiem nosacījumiem ļautu atsevišķām valsts kapitālsabiedrību valžu amatpersonām saņemt aptuveni 4610 latu lielu atalgojumu (kā zināms, valsts pārvaldē noteiktais maksimālais atalgojums ir premjeram, un tas šogad ir 1908 lati mēnesī).

Finanšu ministrija līdz šim komisijas sēdēs ir paudusi savu noraidošo nostāju pret šo priekšlikumu, taču tā nav ņemta vērā.

Finanšu ministrijas
Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!