• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jelgavas pilsētas domes 1997. gada 14. augusta saistošie noteikumi "Reģistrācijas karšu un piekrišanas atļauju izsniegšanas kārtība tirdzniecības, sabiedriskās ēdināšanas un pakalpojumu sniegšanas objektu darbībai Jelgavā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.09.1997., Nr. 216 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210359

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

03.09.1997., Nr. 216

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jelgavas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Pieņemts: 14.08.1997.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jelgavas domes saistošie noteikumi

Reģistrācijas karšu un piekrišanas atļauju izsniegšanas kārtība tirdzniecības, sabiedriskās ēdināšanas un pakalpojumu sniegšanas objektu darbībai Jelgavā

Saistošie noteikumi (prot Nr.15/20 14.08.1997.),
izdoti saskaņā ar likuma “Par pašvaldībām” 43.pantu

1. Vispārīgie noteikumi

1.1. Lai nodrošinātu pašvaldību funkciju izpildi, ievērojot valsts un administratīvās teritorijas iedzīvotāju intereses tirdzniecības, sabiedriskās ēdināšanas un pakalpojumu sniegšanas sfērā, kā arī lai nodrošinātu tirdzniecības noteikumu ievērošanu, finansu kontroli un patērētāju tiesību aizsardzību, šajos noteikumos tiek noteikta kārtība, kādā uzņēmējiem tiek izsniegtas reģistrācijas kartes un piekrišanas atļaujas tirdzniecības, sabiedriskās ēdināšanas un pakalpojumu sniegšanas objektu darbībai, kā arī uzskaitē stāšanās kārtība Jelgavas domē.

1.2. Šie noteikumi attiecas uz fiziskām personām, Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā reģistrētām juridiskām personām un individuālā darba veicējiem, kuri saskaņā ar Latvijas Republikas likumdošanu uzsāk vai veic uzņēmējdarbību tirdzniecības, sabiedriskās ēdināšanas vai pakalpojumu sniegšanas objektos Jelgavā.

1.3. Noteikumos lietotie termini:

1.3.1. reģistrācijas karte — dokuments, kas apliecina uzņēmēja stāšanos uzskaitē pašvaldībā;

1.3.2. piekrišanas atļauja — Latvijas Republikas normatīvajos aktos paredzētā pašvaldības piekrišana licencējamas uzņēmējdarbības veikšanai pašvaldības teritorijā.

2. Reģistrācijas karšu un piekrišanas atļauju izsniegšanas kārtība

2.1. Uzskaitē jāstājas fiziskām un juridiskām personām, kas atver tirdzniecības, sabiedriskās ēdināšanas un pakalpojumu sniegšanas objektus Jelgavā neatkarīgi no to īpašuma formas.

2.2. Pirms attiecīgās darbības uzsākšanas uzņēmējdarbības veicējs saņem reģistrācijas karti un vajadzības gadījumā piekrišanas atļauju Jelgavas domes tirdzniecības licenču izsniegšanas darba grupā vai Jelgavas domē.

2.3. Reģistrācijas kartes izsniedz fiziskām personām un juridiskām personām, kuras ir reģistrētas Latvijas Republikas likumdošanā paredzētajā kārtībā un kuru statūtos ir paredzēta attiecīgā uzņēmējdarbība.

2.4. Piekrišanas atļaujas izsniedz juridiskām personām, kuras ir Latvijas Republikas likumdošanā paredzētajā kārtībā reģistrētas un kuru statūtos ir paredzēta uzņēmējdarbība, kuras veikšanai ir nepieciešama pašvaldības piekrišana.

2.5. Reģistrācijas kartes vai piekrišanas atļaujas saņemšanai tās pieprasītājam jāiesniedz Jelgavas domes tirdzniecības licenču izsniegšanas darba grupā (Tālāk tekstā — “Darba grupa”) šādi dokumenti:

2.5.1. iesniegums;

2.5.2. telpu un zemes nomas līgumi vai dokumenti, kas apliecina to lietošanas likumību vai īpašuma tiesības;

2.5.3. Valsts ieņēmumu dienesta izziņa par stāšanos nodokļu maksātāju uzskaitē un norēķināšanos ar valsts un pašvaldību budžetu;

2.5.4. uzņēmējsabiedrības reģistrācijas apliecības kopija (uzrādot oriģinālu);

2.5.5. Vides un sabiedriskās veselības centra izziņa;

2.5.6. Valsts valodas inspektores slēdziens par Valodu likuma ievērošanu;

2.5.7. galvenā arhitekta izziņa;

2.5.8. jāuzrāda uzņēmējsabiedrības vadītāja vai fiziskas personas pase.

2.6. Atkarībā no uzņēmējdarbības veida Darba grupa var pieprasīt iesniegt šādus papildu dokumentus:

2.6.1. izziņu par sociālā nodokļa maksājumiem;

2.6.2. Municipālās policijas izziņu par izdarītajiem pārkāpumiem gada laikā;

2.6.3. Valsts policijas izziņu par izdarītajiem pārkāpumiem gada laikā;

2.6.4. Valsts darba inspekcijas izziņu par darba likumdošanas ievērošanu;

2.6.5. Veterinārās pārvaldes izziņu.

2.7. Jautājumu par reģistrācijas kartes vai piekrišanas atļaujas izsniegšanu Darba grupa izskata ne vēlāk kā piecpadsmit darbdienu laikā no iesnieguma saņemšanas dienas. Piekrišanas atļaujas izsniedz Jelgavas dome ar domes lēmumu, bet Darba grupa sagatavo nepieciešamo domes lēmuma projektu un izskata iesniegtos dokumentus.

2.8. Ja iesniegtajos dokumentos nav pietiekamu ziņu jautājuma izlemšanai, Darba grupa atliek jautājuma izskatīšanu un attiecīgi informē par to atļaujas pieprasītāju; jautājums tiek izskatīts pēc pieprasīto dokumentu saņemšanas.

2.9. Reģistrācijas kartes tiek izsniegtas uz pieprasīto laika periodu, bet ne ilgāk kā uz vienu gadu pēc reģistrācijas karšu derīguma termiņa izbeigšanās jāpieprasa jauna reģistrācijas karte, kuras saņemšanai iesniedzami šādi dokumenti, ja nav mainījušies juridiskās personas darbības apstākļi:

— iesniegums;

— Valsts ieņēmumu dienesta izziņa par stāšanos nodokļu maksātāju uzskaitē un norēķināšanos ar valsts un pašvaldību budžetu.

2.10. Reģistrācijas kartes tiek izsniegtas bez maksas.

2.11. Reģistrācijas kartes un piekrišanas atļaujas aizliegts nodot citām fiziskām vai juridiskām personām.

2.12. Darba grupa vai Jelgavas dome ir tiesīga atteikties izsniegt reģistrācijas karti vai piekrišanas atļauju, ja iesniegtie dokumenti neatbilst Latvijas Republikas likumdošanā paredzētajām prasībām; reģistrācijas kartes vai piekrišanas atļaujas atteikumu var pārsūdzēt Jelgavas domē vai Latvijas Republikas likumdošanā noteiktajā kārtībā.

3. Uzraudzība un kontrole

3.1. Tirdzniecības, sabiedriskās ēdināšanas un pakalpojumu sniegšanas objektu darbības uzraudzību un kontroli attiecībā uz reģistrācijas kartēm savas kompetences ietvaros veic:

3.1.1. pašvaldības policijas amatpersonas un darba grupa;

3.1.2. to institūciju amatpersonas, kuras veic specifisko kontroli (Vides veselības dienests, ugunsdrošības, vides aizsardzības, veterinārā u.c. dienestu kontrole);

3.1.3. Latvijas Republikas likumdošanā paredzētās uzņēmējdarbību kontrolējošo institūciju amatpersonas.

3.2. Darba grupa attiecībā uz reģistrācijas kartēm, bet Jelgavas dome attiecībā uz reģistrācijas kartēm un piekrišanas atļaujām ir tiesīgas tās anulēt, ja:

3.2.1. reģistrācijas kartes vai piekrišanas atļaujas saņēmējs apzināti sniedzis nepatiesas ziņas;

3.2.2. konstatēti rupji vai atkārtoti tirdzniecības, sabiedriskās ēdināšanas vai pakalpojumu sniegšanas noteikumu pārkāpumi;

3.2.3. bez saskaņošanas patvaļīgi mainīts sākotnēji paredzētais preču profils vai pakalpojumu veids;

3.2.4. ja pārkāpts Latvijas Republikas Valodu likums.

3.3. Lēmumu par reģistrācijas kartes vai piekrišanas atļaujas anulēšanu var pārsūdzēt Jelgavas domē vai Latvijas Republikas likumdošanā paredzētajā kārtībā.

3.4. Jaunu reģistrācijas karti vai piekrišanas atļauju anulētās vietā var saņemt pēc konstatēto pārkāpumu novēršanas.

4. Atbildība par noteikumu neievērošanu

4.1. Par šo noteikumu neievērošanu administratīvi atbildīgas ir 1.2.punktā minētās personas.

4.2. Par nereģistrēšanos pašvaldībā, uzsākot vai veicot uzņēmējdarbību tirdzniecības, sabiedriskās ēdināšanas vai pakalpojumu sniegšanas objektos, paredzēta administratīvā atbildība:

4.2.1. konstatējot pārkāpumu pirmoreiz, naudas sods līdz Ls 10;

4.2.2. konstatējot pārkāpumu atkārtoti gada laikā, naudas sods līdz Ls 50.

4.3. Administratīvo pārkāpumu protokolus sastādīt un uzlikt naudas sodus ir tiesīgi:

4.3.1. Jelgavas domes Administratīvās komisijas locekļi;

4.3.2. Jelgavas pašvaldības policijas amatpersonas.

4.4. Administratīvā soda uzlikšana neatbrīvo noteikumu pārkāpējus no noteikumu pildīšanas, kā arī no nodarīto zaudējumu atlīdzināšanas saskaņā ar spēkā esošo likumdošanu.

Jelgavas domes priekšsēdētājs U.Ivans

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!