• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministrijas 1997. gada 15. novembra informācija "Par jauno Organizētās noziedzības apkarošanas biroja koncepciju". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.11.1997., Nr. 300/301 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210440

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts ieņēmumu dienests

Valsts ieņēmumu dienestu administrēto valsts pamatbudžeta ieņēmumi uz 1997. gada 1. novembri

Vēl šajā numurā

19.11.1997., Nr. 300/301

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Iekšlietu ministrija

Veids: informācija

Pieņemts: 15.11.1997.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministrijas informācija

1997. gada 15. novembrī

Par jauno Organizētās noziedzības apkarošanas biroja koncepciju

14. novembrī LR iekšlietu ministrs Ziedonis Čevers tikās ar Valsts policijas priekšnieku Aldi Lieljuksi, Kriminālpolicijas priekšnieku Aloizu Blonski un Organizētās noziedzības apkarošanas biroja priekšnieku Leonīdu Bogdanovu, lai apspriestu jaunas ONAB struktūras izveidi un svarīgākos darba jautājumus, tai skaitā korumpētības problēmu tiesībsargāšanas iestāžu darbinieku vidū. Kā atzina sanāksmes dalībnieki, šī problēma būtu skatāma daudz plašāk, jo tā skar visus likuma sardzē strādājošos. Šajā sakarā Bogdanovs minēja Valmieras tiesneša Edvīna Baloža aizturēšanu par Ls 500 kukuļa saņemšanu, kā arī vienu no pēdējām ONAB operācijām, kuras rezultātā 14. novembrī aizdomās par kukuļņemšanu tika aizturēti divi Rīgas pilsētas Galvenās policijas pārvaldes Ekonomikas policijas virsnieki.

ONAB priekšnieks uzsvēra, ka vairākums policijas darbinieku savus pienākumus pilda profesionāli, atzīmējot policijas iecirkņa "Purvciems" priekšnieka operatīvo rīcību, kurš nepadevās vilinājumam un par kukuļdošanas faktu laikus informēja ONAB darbiniekus. Rezultātā kukuļdevēja aizturēta nozieguma vietā.

Analizējot šos un līdzīgus gadījumus, sanāksmes noslēgumā iekšlietu ministrs akceptēja jaunas ONAB struktūras izveidi. Kā pastāstīja L.Bogdanovs, viena no četrām ONAB nodaļām nodarbosies tieši ar korupcijas un kukuļņemšanas gadījumu atklāšanas tiesībsargāšanas iestāžu darbinieku vidū. Jaunais ONAB priekšnieks izteica cerību: lai gan kukuļņemšanas un korupcijas gadījumi ir grūti pierādāmi, līdz ar jaunās nodaļas izveidošanu tiesībsargāšanas iestāžu darbinieki, ar tiem sastopoties, saņems profesionālu palīdzību un pieteiks aktīvāku cīņu vienam no bīstamākajiem korupcijas veidiem.

IeM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!