• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apbalvoti Latvijas rotas karavīri. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.12.1997., Nr. 313 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210560

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Krišjāņa Valdemāra domām un darbu

Vēl šajā numurā

03.12.1997., Nr. 313

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apbalvoti Latvijas rotas karavīri

Vakar, 2. decembrī, NBS Ādažu mācību centrā Baltijas miera uzturēšanas bataljona (“Baltbat”) Latvijas rotas karavīri tika apbalvoti ar Nacionālo bruņoto spēku piemiņas medaļu “Par piedalīšanos starptautiskajās operācijās”.

Ideja izveidot šādu medaļu radās “Baltbat” Latvijas rotas karavīriem miera stabilizācijas misijas laikā Bosnijā un Hercegovinā šā gada pavasarī. Pēc atgriešanās no Bosnijas NBS štābs sadarbībā ar “Baltbat” izstrādāja medaļas aprakstu un nolikumu, kuru apstiprināja Aizsardzības ministrijas Simbolikas komisija. Medaļa “Par piedalīšanos starptautiskajās operācijās” izveidota, ņemot vērā arī citu valstu pieredzi, kas jau ilgu laiku piedalās miera nodrošināšanas operācijās. Šo valstu karavīriem, kas godam izpildījuši savu dienestu un pienākumu pret savu valsti, kā atzinība par viņu veikto darbu tiek pasniegtas piemiņas medaļas.

Šo medaļu, pamatojoties uz NBS komandiera pavēli, piešķir visiem karavīriem, kas ne mazāk kā 45 diennaktis piedalījušies miera uzturēšanas vai kaujas operācijās kā aktīvi dalībnieki, kā arī ārvalstu militārpersonām, kas dienējušas LR NBS komandējošā sastāva pakļautībā vai kopējā apakšvienībā ar Latvijas karavīriem un ar savu darbību ir veicinājuši LR NBS attīstību.

Vakar ar pirmajām NBS piemiņas medaļām “Par piedalīšanos starptautiskajās operācijās” ir apbalvoti 95 “Baltbata” Latvijas rotas karavīri. Medaļas svinīgos apstākļos pasniedza Nacionālo bruņoto spēku komandieris ZS pulkvedis Juris Dalbiņš.

“Baltbata” Latvijas rota, pavisam 128 karavīri un virsnieki, Bosnijā un Hercegovinā miera nodrošināšanas un stabilizācijas misijā Zviedrijas bataljona sastāvā piedalījās no 1996. gada oktobra līdz 1997. gada aprīlim. Pēc viņiem Bosnijā un Hercegovinā sešus mēnešus stabilizācijas spēkos Dānijas bataljonā dienēja nākamā Latvijas karavīru vienība — LATPLA–3, bet kopš septembra viņu vietā dienē LATPLA–4. Arī šie karavīri jau ir godam nopelnījuši NBS piemiņas medaļu “Par piedalīšanos starptautiskajās operācijās”.

Vakar kapteinis Andis Dīlais un kapteinis Ēriks Naglis saņēma aizsardzības ministra apbalvojumu “Atzinības goda zīmi”.

AM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!