• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par NVO lomu lēmumu pieņemšanas procesā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.05.2010., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210567

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts finanšu plānošanu un stratēģiju

Vēl šajā numurā

25.05.2010., Nr. 81

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par NVO lomu lēmumu pieņemšanas procesā

Nevalstisko organizāciju regulāra līdzdalība Saeimas darbā ir laba iespēja pilsoniskajai sabiedrībai tieši sniegt savu ieguldījumu likumdošanas procesā, 17.maijā, atklājot Saeimas un nevalstisko organizāciju (NVO) ceturto forumu, uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

“Man ir patiess prieks, ka šo iespēju nepastarpināti vērsties pie likumdevēja izmanto aizvien vairāk nevalstisko organizāciju pārstāvju, kuri regulāri ie­saistās Saeimas darbā,” teica G.Daudze. Saeimas priekšsēdētājs pauda gandarījumu par NVO pārstāvju aktīvo līdzdalību Saeimas komisiju ikdienas darbā.

“Liels gandarījums, ka šis sadarbības modelis funkcionē un tās nav tikai skaistas, deklaratīvas frāzes, bet gan reāls sadarbības process. Šī ikdienas sadarbība ar nevalstisko sektoru ir labs apliecinājums Saeimas atvērtībai,” atzina G.Daudze.

Arī Saeimas priekšsēdētāja biedre Solvita Āboltiņa novērtēja pilsoniskās sabiedrības iesaisti parlamenta darbā. “Jūs nākat ar jaunām idejām, jo zināt, ka ir iespējams ietekmēt valstī notiekošos procesus un vēlaties to darīt,” norādīja S.Āboltiņa, akcentējot pilsoniskās līdzdalības būtisko lomu likumdošanas procesā.

Kā foruma atklāšanā atzīmēja biedrības “Latvijas Pilsoniskā alianse” direktore Rasma Pīpiķe, NVO ir saikne starp likumdevēju un iedzīvotājiem. “Kvalitatīvs lēmumu pieņemšanas process ir tikai tad, ja bijusi aktīva sadarbība ar pilsonisko sabiedrību,” teica R.Pīpiķe.

Saeimas un NVO ikgadējā forumā piedalījās vairāk nekā 80 pilsoniskās sabiedrības pārstāvju. Forumā parlamenta un pilsoniskās sabiedrības pārstāvji izvērtēja līdzšinējo sadarbību, kā arī meklēja labākos sadarbības modeļus nākotnei.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!