• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uz deputātu jautājumu rakstiski iesniegtā atbilde. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.05.2010., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210572

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par likumību rīcībā ar mantu un finanšu līdzekļiem Ropažos

Vēl šajā numurā

25.05.2010., Nr. 81

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uz deputātu jautājumu rakstiski iesniegtā atbilde

Ministrs E.Repše

Uz jaut. nr.214/J9 – dok. nr.5934

Par dienesta automašīnu izmantošanu personiskajām vajadzībām

Finanšu ministrija ir saņēmusi un iepazinusies ar Saeimas deputātu jautājumiem “Par dienesta automašīnu izmantošanu personiskajām vajadzībām” (jautājumu reģistra Nr.214/J9) un sniedz atbildes uz tiem. Atbildes sagatavotas, pamatojoties uz Valsts ieņēmumu dienesta informāciju par saņemtajiem pārskatiem uz 2010.gada 6.maiju.

1. Cik juridiskās personas ir iesniegušas pārskatu par labumu, par kādu palielināts ar nodokli apliekamais ienākums no darba devēja vieglo pasažieru automobiļu izmantošanas personiskajām vajadzībām šī gada 1.ceturksnī?

Iesniegti 6759 pārskati.

2. Kāds šī gada 1.ceturksnī bija nodokļu maksātājiem (darba devējiem) piederošo vai tā rīcībā esošo vieglo automobiļu skaits, kuri izmantoti personiskajām vajadzībām?

13 126 automobiļi.

3. Kāds šī gada 1.ceturksnī bija labums, par kādu nodokļa maksātāji (darba devēji) ir palielinājuši fiziskajām personām (labuma guvējiem) ar nodokli apliekamo ienākumu no automobiļu izmantošanas personiskajām vajadzībām?

1928,77 tūkstoši latu.

4. Kāds ir ienākums valsts pamatbudžetā un speciālajā budžetā šā gada 1.ceturksnī pa sekojošu nodokļu veidiem: iedzīvotāju ienākuma nodoklis, valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, pievienotās vērtības nodoklis no labuma, par kuru palielināts ar nodokli apliekamais ienākums no darba devēja vieglo pasažieru automobiļu izmantošanas personiskajām vajadzībām?

Apliekamā ienākuma no automobiļu izmantošanas personiskajām vajadzībām palielinājumam par 1928,77 tūkstošiem latiem atbilst šādi nodokļu ieņēmumi:

– iedzīvotāju ienākuma nodoklis – 456,3 tūkstoši latu;

– darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas – 464,6

– tūkstoši latu;

– darba ņēmēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas – 173,6

– tūkstoši latu.

Attiecībā uz pievienotās vērtības nodokļa ieņēmumiem informējam, ka pārskats par labumu, par kādu palielināts ar nodokli apliekamais ienākums no darba devēja vieglo pasažieru automobiļu izmantošanas personiskajām vajadzībām, neparedz atsevišķi norādīt informāciju par pievienotās vērtības nodokli.

Vienlaikus paskaidrojam, ka apliekamās personas automobiļa izmantošana personīgām vajadzībām nav saistīta ar šīs personas saimniecisko darbību un ar apliekamiem darījumiem, tādēļ priekšnodoklis par to nav atskaitāms. Tādēļ, ja par automobiļa iegādi un citām saņemtām precēm un pakalpojumiem, kas izmantoti automobiļa uzturēšanai un izmantošanai, tika atskaitīts priekšnodoklis, tad, piemērojot pievienotās vērtības nodokli pašpatēriņam, savā veidā tiek koriģēts šis atskaitītais priekšnodoklis. Līdz ar to šajā gadījumā tiešā veidā valsts budžetā nav papildu ienākumu no pievienotās vērtības nodokļa.

Ar cieņu,

finanšu ministrs E.Repše

Rīgā 2010.gada 12.maijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!