• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Veselības ministrijas 2009.gada pārskatu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.05.2010., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210598

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Vides ministrijas 2009.gada pārskatu

Vēl šajā numurā

25.05.2010., Nr. 81

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Veselības ministrijas 2009.gada pārskatu

Veselības ministrijas (VM) 2009.gada pārskats nesniedz skaidru un patiesu priekšstatu par īstermiņa saistībām 1 748 804 latu apmērā, kā arī ir pieļautas būtiskas neatbilstības padotības iestāžu reorganizācijas procesā un to budžeta līdzekļu izlietošanā, revīzijā konstatējusi Valsts kontrole (VK).

Revīzijas laikā VK neguva pārliecību par VM konsolidētajā 2009.gada pārskatā iekļautajiem Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) bilances posteņiem “Īstermiņa saistības pret piegādātājiem un darbuzņēmējiem”, “Īstermiņa uzkrātās saistības”, “Norēķini par darba samaksu un ieturējumiem (izņemot nodokļus)” un “Nodokļi un sociālās apdrošināšanas maksājumi” par kopējo summu 1 748 804 lati.

NMPD, neieviešot pietiekamu iekšējo kontroli pār īstermiņa saistību uzskaiti, nav nodrošinājis grāmatvedības ierakstu veikšanu atbilstoši dienesta grāmatvedības kontu plānam, grāmatvedības datu precizitāti, pilnīgumu un sniegtās informācijas pareizību, kā arī ārējo normatīvo aktu prasību ievērošanu.

VK konstatēja, ka NMPD grāmatvedības uzskaitē par darba samaksu un nodokļiem izdarītie ieraksti ir neprecīzi un bez pamatojuma, līdz ar to NMPD nav nodrošinājis noteikto grāmatvedības kārtošanas principu ievērošanu, tai skaitā par saimniecisko darījumu norises izsekošanu.

Neievērojot ārējo normatīvo aktu prasības par nodokļu iemaksu budžetā termiņiem, NMPD 2009.gada 30.decembrī veicis avansa maksājumus budžetā par iedzīvotāju ienākuma nodokļa un valsts sociālās apdrošināšanas obligātām iemaksām 718 168 latu apmērā.

VK arī atklājusi būtiskas neatbilstības VM padotības iestāžu reorganizācijas un apvienošanas procesā. Reorganizējot Tuberkulozes un plaušu slimību valsts aģentūru un Latvijas Medicīnas bibliotēku, to darbiniekiem ir nepamatoti izmaksāti atlaišanas pabalsti un kompensācijas par neizmantotajiem atvaļinājumiem.

Nelietderīgs finanšu līdzekļu izlietojums konstatēts Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūrā/ Veselības norēķinu centrā, kurš veicis telpu nomas maksājumus 52 161 latu par platību, kas nav izmantota, kā arī Rīgas Stradiņa universitātē, kas apmaksājusi pakalpojumus 12 977 latu apmērā par inventarizācijas un atalgojuma sistēmas izstrādi, lai gan minētos uzdevumus ir pienākums veikt universitātes darbiniekiem.

Neņemot vērā valstī noteikto taupības režīmu, valsts aģentūra “Latvijas Infektoloģijas centrs” 2009.gada oktobrī ir noteikusi piemaksu par darbu īpašos apstākļos visiem aģentūras darbiniekiem 20% apmērā no mēneša darba algas, ieskaitot administratīvo struktūrvienību darbiniekus, kā arī NMPD darbiniekiem noteicis un izmaksājis tādas piemaksas, piemēram, par stāžu un par veikto maksas pakalpojumu organizatorisko nodrošināšanu, kuras nenosaka ārējie normatīvie akti.

Finanšu revīzija veikta par Veselības ministrijas 2009.gada pārskata sagatavošanas pareizību. VK sniegusi atzinumu ar iebildēm.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!