• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par kredītfonda ieviešanas un darbības pieredzi Lietuvā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.2010., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210658

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2010.gada 25.maijā

Vēl šajā numurā

26.05.2010., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par kredītfonda ieviešanas un darbības pieredzi Lietuvā

21.maijā Zemkopības ministrijas (ZM), Lauku atbalsta dienesta (LAD) un Lauku attīstības fonda (LAF) pārstāvji Ozolniekos, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrā (LLKC), tikās ar Lietuvas Zemkopības ministrijas amatpersonām un Maksājumu aģentūras ekspertiem, lai pārrunātu kaimiņvalsts pieredzi kredītfonda ieviešanā lauksaimniekiem.

Lietuvas pārstāvji tikšanās dalībniekus iepazīstināja ar kredītfonda ieviešanas un darbības pieredzi Lietuvā, plašāk izklāstot sadarbības veidošanu ar bankām, finansējuma administrēšanu. Tika pārrunāti arī Eiropas Komisijas norādījumi šādu fondu veidošanā pārējās dalībvalstīs. Kā atzina sanāksmes dalībnieki, Latvijas un Lietuvas kredītfondu koncepcijas ir līdzīgas.

Kredītfonds plānots kā atbalsts lauku uzņēmējiem, lai tie varētu veiksmīgāk apgūt ES fondu līdzekļus, saņemot nepieciešamos kredītresursus apstiprināto projektu īstenošanai. Kredītus varēs saņemt lauksaimnieki, kuri piedalās Lauku attīstības programmas 2007.–2013.gada pasākumos “Lauku saimniecību modernizācija”, “Lauksaimniecības produktu pievienotās vērtības radīšana”, “Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai”, “Tūrisma aktivitāšu veicināšana”. Latvijas kredītfonda izveidošanas koncepcija pašreiz tiek saskaņota ar Eiropas Komisiju.

Savukārt Lietuvas kolēģu interesi izraisīja pērn Latvijā izveidotā Valsts Lauku tīkla (VLT) darbība. Kā uzsvēra Lietuvas pārstāvji, Latvijas VLT sekmīgā darbība liek domāt par šīs pieredzes izmantošanu arī Lietuvā.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!