• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Ķīnas Tautas Republikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.2010., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210661

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par satiksmes ministra darba vizīti Baltkrievijā

Vēl šajā numurā

26.05.2010., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Ķīnas Tautas Republikā

24.maijā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis uzstājās ar uzrunu pirmajā Ķīnas un Eiropas Savienības augsta līmeņa politisko partiju forumā.

Premjers savā uzrunā minēja, ka forums dod iespēju plašam dialogam par Ķīnas un ES sadarbības attīstību starp valstīm, politiskajām partijām un cilvēkiem. V.Dombrovskis uzsvēra, ka Ķīna un Eiropas Savienība ir stratēģiskie partneri. “Esmu pārliecināts, ka jaunais Lisabonas līgums veicinās ES aizvien lielāku lomu tādos globālos izaicinājumos, kurus nevar atrisināt bez Ķīnas aktīvas līdzdalības,” teica V.Dombrovskis. Uzrunā Ministru prezidents aicināja Ķīnu sadarboties arī ar tām ES valstīm, ar kurām līdz šim nav izveidojusies ilglaicīgu attiecību vēsture. V.Dombrovskis informēja par ES aktivitātēm fundamentālu strukturālo reformu veikšanā un stingras budžeta disciplīnas veicināšanā, lai nodrošinātu ES konkurētspēju.

Forumā, kuru pirmo reizi rīkoja Ķīnas Komunistiskās partijas (ĶKP) Centrālā komiteja, bija pārstāvētas plaša politiskā spektra Eiropas partijas, kā arī lielākās partiju grupas Eiropas Parlamentā. Foruma mērķis ir brīvs un atklāts dialogs starp Eiropas partijām un Ķīnas Komunistisko partiju, kas ļaus rast vairāk savstarpējas izpratnes un saskarsmes iespēju, tādējādi stiprinot Eiropas Savienības un Ķīnas stratēģisko partnerību.

Foruma laikā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar ĶKP Centrālās komitejas starptautiskā departamenta ministru Vangu Dzjažuju.

25.maijā Ministru prezidents V.Dombrovskis turpināja savu dalību Ķīnas un Eiropas Savienības augsta līmeņa politisko partiju forumā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!