• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atklājot Azerbaidžānas–Latvijas izglītības forumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.2010., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210675

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs: Piedaloties ES un Austrumu partnerības dalībvalstu sanāksmē

Vēl šajā numurā

26.05.2010., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atklājot Azerbaidžānas–Latvijas izglītības forumu

24.maijā izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe kopā ar Azerbaidžānas izglītības ministru Misiru Mardanovu Baku atklāja Azerbaidžānas–Latvijas izglītības forumu. T.Koķe uzsvēra abu valstu sadarbības iespējas augstākajā izglītībā un zinātnē, raksturojot Latviju kā tiltu starp austrumiem un rietumiem. Ministre minēja priekšrocības, ko nodrošina Latvijas dalība Eiropas Savienībā (ES) un ar ko varam būt interesanti citām valstīm – gan saistībā ar dažādiem starptautiskās sadarbības projektiem, gan investīcijām augstākās izglītības un zinātnes infrastruktūras attīstībai. T.Koķe šo forumu vērtē kā sekmīgu, kas stiprina Latvijas augstākās izglītības un zinātnes eksportspēju un starptautisko atpazīstamību.

Sarunā ar Azerbaidžānas izglītības ministru T.Koķe guva apstiprinājumu, ka Azerbaidžāna plāno iekļaut Latviju to valstu skaitā, uz kurām braucot studēt, Azerbaidžānas jauniešiem būs iespēja saņemt Azerbaidžānas valsts stipendijas. Tāpat ministri bija vienisprātis, ka forums dod labas iespējas gan stiprināt valstu attiecības, gan arī veidot kontaktus starp konkrētām augstskolām un speciālistiem, tādējādi turpinot praktiski īstenot 2006.gadā Latvijas Izglītības un zinātnes ministrijas un Azerbaidžānas Izglītības ministrijas parakstīto līgumu.

Baku Valsts universitātē (BVU) ministre piedalījās Latvijas augstskolu izstādes atklāšanā, tikās ar BVU rektoru Abelu Magerramovu un iepazinās ar augstskolu, kas pagājušajā gadā svinēja 90 gadu jubileju. Tāpat foruma pirmajā dienā Rīgas Tehniskās universitātes rektors Ivars Knēts un BVU rektors A.Magerramovs parakstīja nodomu protokolu par abu augstskolu sadarbību gan saistībā ar studentu un mācībspēku apmaiņu, gan kopīgu pētniecības projektu īstenošanu.

25.maijā T.Koķe apmeklēja Baku vidusskolas, lai iepazītos ar Azerbaidžānas vispārējās vidējās izglītības sistēmu, kā arī lai pastāstītu jauniešiem par studiju iespējām Latvijā.

Azerbaidžānas–Latvijas izglītības forums no 24. līdz 26.maijam notiek Baku, lai veicinātu Latvijas augstākās izglītības un zinātnes eksportspēju un starptautiskās sadarbības iespējas. Abas valstis tajā pārstāvētas visaugstākajā – ministru – līmenī. No Latvijas puses forumā piedalās arī Latvijas Rektoru padomes un Akadēmiskās informācijas centra vadība, 14 augstskolu rektori un prorektori; arī Azerbaidžānas pusi pārstāv augstskolu vadītāji un Izglītības ministrijas pārstāvji.

No Latvijas forumā piedalās 14 augstskolas – Banku augstskola, Daugavpils Universitāte, J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija, Latvijas Jūras akadēmija, Rīgas Stradiņa universitāte, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmija, Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Universitāte, Ventspils Augstskola, Vidzemes Augstskola, Sociālā darba un sociālās pedagoģijas augstskola “Attīstība”, Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola, Rīgas starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola, kā arī Biznesa augstskola “Turība”.

Agnese Korbe, izglītības un zinātnes ministres padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!