• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.01.1999., Nr. 13/14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21072

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents - sarunā ar žurnālistiem

Vēl šajā numurā

19.01.1999., Nr. 13/14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

— sarunā ar žurnālistiem 15.janvārī

"Jaunā gada sākums bijis pats mierīgākais laika posms manā prezidentūrā, " — ar šo atziņu Valsts prezidents Guntis Ulmanis piektdien, 15. janvārī, sāka savu uzrunu Valsts prezidenta kancelejā akreditētajiem žurnālistiem.

Pēc prezidenta domām, mierīgas bijušas arī aizvadītā gada beigas. "Es joprojām palieku pie viedokļa, ka optimāls variants ir vairākuma valdība. "Tomēr pašlaik es redzu, ka arī pašreizējā variantā valdība strādā bez liekām emocijām," teica Valsts prezidents.

Savas uzrunas turpinājumā Guntis Ulmanis uzsvēra ASV un Baltijas valstu hartas lielo nozīmi. Pēc G. Ulmaņa domām, hartas parakstīšana ir trešais svarīgākais notikums Latvijas valstiskās neatkarības atjaunošanā — pēc Atmodas un Krievijas Federācijas karaspēka izvešanas no mūsu valsts teritorijas.

Runājot par šī gada svarīgākajiem uzdevumiem, Valsts prezidents minēja valsts iekšējo attīstību, akcentējot arī Latvijas ārpolitiskās prioritātes — virzību uz Eiropas Savienību un NATO. Svarīgākie iekšpolitiskie uzdevumi ir privatizācijas procesa intensifikācija un izglītības sistēmas pilnveidošana, kā arī vidējā un mazā biznesa straujāka attīstīšana. No Latvijas iekšpolitiskās attīstības prioritātēm Valsts prezidents īpaši uzsvēra valsts drošības nostiprināšanu, akcentējot gan iekšējās, gan ārējās drošības aspektus.

Pieskaroties Valsts prezidenta vēlēšanām un prezidentūras maiņai šī gada vidū, G.Ulmanis teica, ka prezidenta darbs nevienu dienu netiks atstāts novārtā. "Jā, mainīsies gan prezidenta uzvārds. Taču Valsts prezidenta darbs tādēļ nedrīkst tikt pārtraukts," teica G.Ulmanis.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!