• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Starptautiskās ģimenes dienas atzīmēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.2010., Nr. 83 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210720

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tiesu psiholoģisko ekspertīžu jautājumu sakārtošanu

Vēl šajā numurā

27.05.2010., Nr. 83

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Starptautiskās ģimenes dienas atzīmēšanu

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Ingrīda Circene Starptautiskajā ģimenes dienā pauda pārliecību, ka ekonomiski tik sarežģītā laikā mūsu galvenais balsts ir mūsu ģimenes.

“Pēdējais gads Latvijai ir bijis sevišķi smags, un lielākas vai mazākas grūtības ir skārušas ikvienu ģimeni. Taču šādos sarežģījumos mēs spējam apzināties mūsu pamatvērtības un izprast līdzcilvēku lomu mūsu dzīvē,” norādīja I.Circene. “Kāds slavens rakstnieks ir teicis, ka trīs ceturtdaļas cilvēcīgās laimes ir ģimenē, visā pārējā tik tikko ceturtdaļa. Un arī mana pārliecība ir, ka ģimenē mēs spējam rast spēku, ar kuru pārvarēt visas grūtības,” sacīja Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja.

I.Circene uzsvēra, ka ģimene nenozīmē tikai juridiski noformulētas attiecības. Tie ir cilvēki, kas viens otru mīl un atbalsta gan priekos, gan bēdās. “Šajā dienā – Starp­tautiskajā ģimenes dienā – ikvienam no mums vajadzētu pateikties tiem tuviniekiem, kurus ikdienas steigā esam piemirsuši,” akcentēja I.Circene.

Starptautisko ģimenes dienu 15.maijā pasaulē atzīmē jau kopš 1994.gada. Apvienoto Nāciju Organizācija par Ģimenes dienas tēmu šogad izraudzījusies migrācijas ietekmi uz ģimenēm pasaulē.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!