• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par NATO PA viesu iepazīstināšanu ar mūsu valsts vēsturi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.2010., Nr. 83 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210729

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pašvaldību un parlamenta sadarbības nozīmi

Vēl šajā numurā

27.05.2010., Nr. 83

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par NATO PA viesu iepazīstināšanu ar mūsu valsts vēsturi

NATO Parlamentārās asamblejas (PA) Rīgas sesijas laikā ārvalstu viesi saņems īpašas dāvanas, kas dažādos veidos vēstīs par mūsu valsts vēsturi.

“NATO Parlamentārās asamblejas delegāti Latvijā pavadīs tikai piecas dienas, un mēs vēlamies šajā īsajā laika posmā viesus iepazīstināt ar kaut mazu daļiņu mūsu vēstures,” norāda NATO PA Latvijas delegācijas vadītāja Vaira Paegle. “Šogad svinējām Latvijas Neatkarības atjaunošanas deklarācijas 20.gadadienu un esam ieplānojuši viesiem pasniegt simboliskas dāvanas, kas stāsta par Latvijai tik nozīmīgo datumu – 1990.gada 4.maiju,” uzsver V.Paegle.

NATO PA valstu parlamentāriešiem tiks dāvāta sudraba jubilejas monēta “Neatkarības deklarācija”, kas izdota par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas deklarācijas 20.gadadienai. Monētā atainots zars ar trim plaukstošiem ziediem un Mātes Latvijas tēls ar dzirnakmeni plecos.

Visiem parlamentāriešiem tiks pasniegtas arī 4.maija Deklarācijas kluba izdotās brošūras “1990.gada 4.maijs”, kurās aprakstīti tā vēsturiskā laika notikumi un skaidroti arī citi mūsu valsts vēstures nozīmīgākie pagrieziena punkti.

Par tā laika notikumiem vēsta arī virtuālā fotoizstāde “Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijai 20”, ar kuru var iepazīties NATO PA Rīgas sesijas mājaslapā www.natopariga.lv.

NATO PA 2010.gada pavasara sesija Rīgā notiks no 28.maija līdz 1.jūnijam.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!