• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Republikas Valsts prezidenta, Igaunijas Republikas prezidenta un Lietuvas Republikas prezidenta kopīgā deklarācija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.11.1996., Nr. 203 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210762

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Vēstnesis. Sludinājums

Vēl šajā numurā

27.11.1996., Nr. 203

PAR DOKUMENTU

Veids: deklarācija

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas Valsts prezidenta, Igaunijas Republikas prezidenta un Lietuvas Republikas prezidenta kopīgā deklarācija

Tiecoties sasniegt Latvijas Republikas, Igaunijas Republikas un Lietuvas Republikas stratēģisko mērķi — drošības, stabilitātes un labklājības celšanu katrā valstī un kļūšanu par Eiropas un transatlantisko politisko, ekonomisko un drošības struktūru pilntiesīgām loceklēm,

apzinoties, ka Baltijas valstu cieša sadarbība ir svarīgs faktors, lai sekmīgi integrētos Eiropas un transatlantiskajās struktūrās, kas savukārt būtu būtisks ieguldījums drošībā, stabilitātē un attīstībā reģionā un Eiropā kopumā,

mēs ar šo paziņojam:

1. Baltijas valstu sadarbības panākumi ir tās tuvinājuši kopīgajiem stratēģiskajiem mērķiem. Mēs turpināsim censties strādāt kopīgi, lai nodrošinātu savu valstu labklājību un stabilitāti, uzsverot sekojošo uzdevumu nozīmi.

Mēs tālāk attīstīsim sadarbību kopējās iekšējās drošības un informācijas apmaiņas jomā.

Mēs attīstīsim kopīgu ekonomisko telpu, īpaša uzmanība būtu jāpievērš Brīvās tirdzniecības līguma ieviešanai, kopīgu tranzīta procedūru radīšanai, kopīgai muitas un robežkontrolei uz Baltijas valstu iekšējām robežām.

Mēs turpināsim aktīvi iesaistīties kopīgos projektos, tādos kā “Via Baltica”.

2. Mēs apsveicam reģionālās un bilaterālās iniciatīvas, kas vērstas uz drošību un stabilitāti Eiropā un kas atbalsta Eiropas un transatlantisko integrāciju.

3. Mēs esam pārliecināti, ka sarunām par iestāšanos Eiropas Savienībā ar Baltijas valstīm vajadzētu sākties ne vēlāk kā sešus mēnešus pēc starpvaldību konferences beigām.

Baltijas valstis, veicot reformas, ir parādījušas savu gatavību dalīties kopīgās Eiropas vērtībās un atbildībā. Vienlaicīga sarunu sākšana ar visiem kandidātiem par iestāšanos nodrošinātu reformu procesa stabilitāti un nepārtrauktību Eiropā.

Baltijas valstis kā ES asociētās valstis veicinās ciešāku partnerību pirmsiestāšanās stratēģijas ietvaros.

Mēs izsakām mūsu noteiktu vēlmi, lai Eiropas līgumi starp ES un Baltijas valstīm pēc iespējas ātrāk tiktu ratificēti un stātos spēkā.

4. Mēs esam pārliecināti, ka ilgstoša drošība un stabilitāte Eiropā nodrošināma, integrējot Baltijas valstis NATO. Mūsu trīs valstis turpinās saskaņoti darboties, lai stiprinātu sagatavošanos dalībai un lai iestātos Atlantijas aliansē visātrākajā laikā. Baltijas valstu neskaidrā perspektīva Atlantijas integrācijas procesā varētu destabilizēt Baltijas drošības telpu.

Baltijas valstis turpinās sekmīgi sadarboties drošības un aizsardzības jomā, ieskaitot tālāku BALTBAT attīstību, PfP aktivitāšu koordinēšanu un kopīgas Baltijas reģionālās gaisa telpas kontroles sistēmas izveidi.

Guntis Ulmanis, Lennarts Meri, Aļģirds Brazausks,

Latvijas Igaunijas Lietuvas

Republikas Republikas Republikas

Valsts prezidents prezidents prezidents

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!