• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Ķīnas Tautas Republikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.2010., Nr. 83 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210777

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Par "Parex Lizing" Baltkrievijā pārdošanu

Vēl šajā numurā

27.05.2010., Nr. 83

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Ķīnas Tautas Republikā

25.maijā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis uzstājās ar uzrunu Ķīnas un Eiropas Savienības augsta līmeņa politisko partiju foruma paneļdiskusijā par starptautiskās ekonomikas un finanšu sistēmas reformām pēc finanšu krīzes un globālo valdību.

Ministru prezidents uzrunā minēja, ka ekonomisko problēmu vilnis Eiropā ir cieši saistīts ar finanšu problēmām ASV, kā arī ar strukturālajām problēmām un budžeta disciplīnas trūkumu.

“Latvijas pieredze rāda, ka tādām mazām un atvērtām ekonomikām kā Latvija iekšējā devalvācija un iespaidīga fiskālā konsolidācija ir efektīvs, lai gan sociāli sāpīgs veids krīzes pārvarēšanai,” teica V.Dombrovskis.

Ministru prezidents uzrunā stāstīja par krīzes pārvarēšanas procesā iegūtajām mācībām, no kurām var mācīties citas valstis. V.Dombrovskis uzsvēra, ka reformas sākas, kad nauda beidzas. Krīzes laikā Latvijā tika sāktas reformas izglītības, veselības, valsts pārvaldes un labklājības sistēmās.

V.Dombrovskis norādīja, ka krīzē tiek izstrādātas skaidras krīzes izejas stratēģijas, kas Latvijas gadījumā ir pievienošanās eirozonai 2014.gadā. Kā nākamo mācību premjers minēja nepieciešamību pēc ietaupījumu veidošanas un piesardzīgas budžeta politikas un fiskālās disciplīnas uzturēšanas straujas ekonomiskās attīstības laikā.

Premjers minēja, ka sabiedrība ir gatava pieņemt valdības smagos un nepopulāros lēmumus, ja tie ir godīgi un tiek īstenoti visas sabiedrības interesēs. “Plašs sociālais dialogs ir viens no reformu īstenošanas stūrakmeņiem,” viņš teica foruma paneļdiskusijā. Kā noslēdzošo mācību Latvijas tautsaimniecības attīstības atjaunošanas stratēģijā Ministru prezidents minēja produktivitātes veicināšanu, kas nodrošina valsts konkurētspēju globālajā ekonomikā.

Runājot par starptautiskās finanšu un ekonomikas sistēmas nākotni, Ministru prezidents V.Dombrovskis uzsvēra, ka vienīgais veids, kā reformēt starptautisko finanšu sistēmu, ir strādāt ar G20 un Finansiālās stabilitātes valdi, kas sekmētu finanšu un ekonomikas standartu paaugstināšanu nacionālajā un starptautiskajā līmenī. Tas novērstu tirgus fragmentāciju, protekcionismu un regulatīvo arbitrāžu.

Premjers uzrunā uzsvēra, ka Latvija uzskata, ka visu G20 saistību īstenošana ir pareizais ceļš turpmākās finanšu stabilitātes nodrošināšanai un finanšu sektora regulēšanas un uzraudzības pilnveidošanai.

Foruma mērķis ir brīvs un atklāts dialogs starp Eiropas partijām un Ķīnas Komunistisko partiju, kas ļaus rast vairāk savstarpējas izpratnes un saskarsmes iespējas, tādējādi stiprinot ES un Ķīnas stratēģisko partnerību.

26.maijā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis piedalījās starptautiskās izstādes “World Expo 2010” Latvijas paviljona atklāšanā Šanhajā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!