• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Polijas parlamentu Eiropas lietu komisiju kopīgā deklarācija Par darbaspēka brīvu kustību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.03.2006., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210800

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Polijasparlamentu Eiropas lietu komisiju kopīgā deklarācija Par drošu, konkurētspējīgu un ilgtspējīgu enerģētikas politiku Eiropai

Vēl šajā numurā

22.03.2006., Nr. 47

PAR DOKUMENTU

Veids: deklarācija

Pieņemts: 20.03.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Polijas parlamentu Eiropas lietu komisiju kopīgā deklarācija

Par darbaspēka brīvu kustību

 

Strādnieku brīva kustība un pakalpojumu brīva kustība ir fundamentāli Eiropas Savienības principi un vērtības un ir daļa no eiropeiskās identitātes. Jebkuri šo brīvību ierobežojumi Eiropā ir saistīti ar neizmantotu potenciālu. Pārejas nosacījumi attiecībā uz jauno dalībvalstu pilsoņiem vēl joprojām rada administratīvus šķēršļus brīvai kustībai Eiropas Savienības ietvaros. Mums jācenšas novērst tādu situāciju, ka jauno Eiropas pilsoņu tiesības un iespējas ir ierobežotas un viņi jūtas atstumti un diskriminēti.

Sanāksmes dalībnieku vārdā mēs gribam izteikt pateicību Somijas, Spānijas un Portugāles valdībām par lēmumu izbeigt pārejas periodu attiecībā uz strādnieku brīvu kustību.

Mēs uzskatām, ka visu dalībvalstu kopējās interesēs ir padarīt Eiropas darba tirgu caurskatāmu un ekonomiskajām vajadzībām atbilstošu, veicināt elastību un cīnīties pret nelegālajiem strādniekiem un nedeklarēto darbu.

Mēs aicinām visas dalībvalstis, kurās patlaban tiek piemēroti pārejas pasākumi, atcelt ierobežojumus, ja tie jau nebūs atcelti līdz 2006.gada 1.maijam. Tas būtu nopietns politisks vēstījums šajā Eiropas strādnieku mobilitātes gadā, jo ne tikai veicinātu profesionālo un ģeogrāfisko mobilitāti starp atsevišķām valstīm, bet arī dotu iespēju strādniekiem brīvi pārvietoties visā Eiropas Savienībā.

Rīgā 2006.gada 20.martā


Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!