• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvija šogad sāks sarunas ar Eiropas Savienību". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.01.1999., Nr. 13/14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21082

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts svētkiem 7.janvārī

Vēl šajā numurā

19.01.1999., Nr. 13/14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvija šogad sāks sarunas ar Eiropas Savienību"

Zviedrijas preses, radio, televīzijas viedokļi

Jānis Pāvuls, Zviedrijas radio, —

speciāli "Latvijas Vēstnesim", 1999.gada 15.janvārī

Intervija ar Zviedrijas ārlietu ministri Annu Lindu ( Anna Lindh )

— Jūs nupat bijāt īsā darba vizītē Latvijā, kur jūs, starp citu, tikāties ar Latvijas ārlietu ministru Valdi Birkavu, kā arī ar vairākiem Saeimas deputātiem. Viens no sarunu tematiem bija Latvijas centieni iestāties Eiropas Savienībā (ES). Kā jūs kā ārlietu ministre saviem latviešu kolēģiem raksturojāt Latvijas iespējas iekļauties ES?

A.Linda:

— Es domāju, ka Latvijai ir labas izredzes uzsākt drīzas sarunas par iestāšanos ES. Komisija 1999. gadam izcēla tieši Latviju. Taču 1999. gads sākās ar to, ka jāizstrādā visa ūnijas reformu pakete līdz pavasara beigām, tamdēļ, manuprāt, lēmums par Latviju jāpieņem vēlākais šī gada beigās Helsinkos. Protams, ja Latvijā pēkšņi nerastos cita attīstība. Taču nav iemeslu tā domāt.

— Kā reāli Zviedrija var ietekmēt ES valstis, lai tās ieņemtu mazliet labvēlīgāku attieksmi pret Latviju un Lietuvu šai jautājumā?

A.Linda: —

Jāatceras, ka ūnijas valstīs nav politiskas pretestības pret Latvijas un Lietuvas uzņemšanu. Taču ir bažas par to, ko paplašināšanas process visumā nozīmē attiecībā pret budžetu, zemkopības politiku, struktūrfondiem u.tml. Tamdēļ domāju, ka labākais veids, kā veicināt paplašināšanos, ir nokārtot visus šos iekšējos jautājumus pavasarī, lai rudenī varētu turpināt strādāt ar paplašināšanu, un es domāju, ka vismaz Latvijai Helsinkos ir labas izredzes iekļauties sarunu grupā.

— Somija, kas kā nekā ir arī baltiešu kaimiņvalsts, ir ieņēmusi mazliet noraidošāku attieksmi pret Latviju un Lietuvu nekā Zviedrija un Dānija. Kā jūs to komentētu?

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!