• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides ministrija: Par ūdensceļa Rīga–Hersona–Astrahaņa projekta neatbalstīšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.05.2010., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210843

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2010.gada 25.maijā

Vēl šajā numurā

28.05.2010., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides ministrija: Par ūdensceļa Rīga–Hersona–Astrahaņa projekta neatbalstīšanu

25.maijā Vides ministrija iesniedza Ministru prezidentam vēstuli par Vides, Satiksmes un Kultūras ministrijas kopīgo viedokli par ūdensceļa Rīga–Hersona–Astrahaņa projekta tālāku virzību, kurā neatbalsta šā projekta tālāku virzību.

Vēstulē Vides ministrija norāda, ka attiecībā uz Satiksmes ministrijas (SM) izveidotās darba grupas galaziņojumu un tajā izdarītajiem secinājumiem, izvērtējot AS “Enerģētika un ūdens transports” un AS “Ūdens, enerģētikas un transporta sistēma Rīga–Hersona–Astrahaņa” priekšlikumus Daugavas upes baseina izmantošanā, Vides ministrija atbalsta SM lēmumu noraidīt priekšlikumu par Daugavas apsaimniekošanas priekšizpētes projekta iekļaušanu nākamajā finanšu plānošanas periodā.

Tāpat Vides ministrija pilnībā pievienojas Latvijas Zinātņu akadēmijas pieņemtajai rezolūcijai vai Vides aizsardzības kluba vēstulei, attiecībā uz jautājumiem, kas skar Latvijas vidi vai apdraud Latvijas uzņemto saistību izpildi dabas aizsardzības un ūdeņu vides aizsardzības jomā.

Vides ministrs R.Vējonis norāda: “No vides viedokļa Daugavas un Dņepras savienošana būtu dēvējama pat par noziedzīgu darbību. Vismaz attiecībā pret Daugavu, tās unikālo apkārtni un cilvēkiem, kas tur dzīvo. Man ar nožēlu jāatzīst, ka projekta īstenotāji ar vieglu roku plāno appludināt Eiropas nozīmes aizsargājamās teritorijas un cilvēku mājas, ignorē iespējamo svešu ūdens augu, zivju un dzīvnieku invāziju mūsu ekosistēmās, kam būtu neprognozējamas sekas, kā arī ir gatavi piesārņot Daugavu būvniecības laikā un arī pēc tam, jau ekspluatējot mūsu likteņupi, tādējādi apdraudot arī Rīgas dzeramā ūdens kvalitāti. Šie aspekti ir pilnīgi pietiekami, lai es būtu kategoriski pret šīs absurdās ieceres īstenošanu dabā.”

Savukārt attiecībā uz Latvijas Zinātņu akadēmijas aicinājumu atzīt Daugavu ar tās dabisko tecējumu par Latvijas nacionālo vērtību Vides ministrija kopā ar Kultūras ministriju izvērtēs, kādi pasākumi veicami, lai sagatavotu iesniegumu UNESCO par dabas parka “Daugavas loki” un aizsargājamo ainavu apvidu “Augšdaugava” iekļaušanu UNESCO Pasaules dabas un kultūras mantojuma sarakstā.

Vides ministrijas Sabiedrības informēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!