• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrija: Par ceļa atjaunošanu Vārvē, gatavojoties militārajām mācībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.05.2010., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210846

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par Rīgas ostas aktivitāšu pārcelšanu uz Krievu salu

Vēl šajā numurā

28.05.2010., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrija: Par ceļa atjaunošanu Vārvē, gatavojoties militārajām mācībām

Ventspils novada Vārves kāpā militāro mācību BALTOPS sauszemes operācijas vingrinājuma vajadzībām atjaunojamā ceļa būvdarbos patlaban ieguldīts apmēram 1 000 000 ASV dolāru, Aizsardzības ministriju informēja ASV bruņoto spēku Eiropas spēku pārstāvji.

Kā ziņo ASV bruņoto spēku brigāde, kas veica ceļa atjaunošanu, tā no Latvijas uzņēmumiem iepirkusi izejmateriālus ceļa atjaunošanai kopsummā par 600 000 ASV dolāru, savukārt par 400 000 ASV dolāru Latvijā iepirkti pārtikas produkti un degviela.

Aizsardzības ministrs Imants Lieģis, norāda, ka ceļa izbūve ir mācību sagatavošanas sastāvdaļa. Līdz ar to ASV bruņotie spēki veic visus attiecīgos ceļa rekonstrukcijas darbus. Būvdarbus uzrauga Latvijas speciālisti, un būvdarbu sagatavošanā piedalījās arī Latvijas militārie inženieri.

Ministrs arī norāda, ka pirms vairākām nedēļām Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Juris Maklakovs vizītē Ventspilī personīgi informēja Ventspils domes un Ventspils novada domes vadību par plānoto mācību norisi, kā arī būvdarbu gaitu un ASV ieguldījumu Latvijas tautsaimniecībā. I.Lieģis uzskata, ka Aizsardzības ministrija ir veikusi visus iespējamos pašvaldību informēšanas pasākumus, kā arī ievērojusi visaugstākos vides standartus, par ko tika informēti gan vides eksperti, gan Ministru kabinets. “Patlaban novērojama grūti izskaidrojama vēršanās pret starptautisko mācību sekmīgu norisi un mūsu sabiedroto ieguldījuma noniecināšana Latvijas drošībā. Vēršanās pret to ir vēršanās pret mūsu valsts aizsardzības stiprināšanu,” norāda ministrs.

No 6. līdz 22.jūnijam Latvijā notiks jūras spēku mācības BALTOPS, kurām tiks pievienots arī sauszemes elements. Tā vajadzībām Vārves pagastā atjaunota 47 metru garā nobrauktuve cauri jūras kāpai, salabots zemes ceļš, kas ved no jūras līdz netālu esošajam Zemessardzes poligonam “Medņi”. Izveidotā nobrauktuve savieno savulaik padomju armijas izbūvētu betonētu laukumu, kas tika izmantots raķešu bāzes vajadzībām, ar pludmales zonu. Savukārt nobrauktuve tiek ierīkota, par pamatu izmantojot padomju armijas izveidoto pāreju cauri kāpai, ko turpmāk varēs izmantot pašvaldība un pludmales apmeklētāji.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!