• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Ķīnas Tautas Republikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.05.2010., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210852

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par dāvanām NATO Parlamentārās asamblejas viesiem

Vēl šajā numurā

28.05.2010., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Ķīnas Tautas Republikā

Latvijas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (otrais no kreisās), “Aerodium” valdes priekšsēdētājs Ivars Beitāns un “Aerodium” tehniskais direktors Didzis Piļāns (pirmie no labās) 26.maijā Šanhajā, starptautiskajā izstādē “World Expo 2010”, atklājot Latvijas paviljonu (augšējā attēlā); Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, “Aerodium” veidotajā vēja tunelī, kuru pat mūsu galvenie konkurenti no ASV pēc lidojuma tajā atzina par labāko pasaulē
Foto: Latvijaexpo2010.lv


26.maijā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar Ķīnas Tautas Republikas Tautas kongresa priekšsēdētāju U Bango.

Ķīnas Tautas kongresa priekšsēdētājs informēja premjeru V.Dombrovski par aktualitātēm Ķīnā, pārrunājot sāktās zemes reformas un citus jautājumus. Abas amatpersonas atskatījās uz Latvijas un Ķīnas attiecību vēsturi un apsprieda abu valstu turpmākās sadarbības iespējas. V.Dombrovskis izteica atzinību par Ķīnas iniciatīvu pastiprināt dialogu ar Eiropas politiskajām partijām.

26.maijā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis arī atklāja starptautiskās izstādes “World Expo 2010” Latvijas paviljonu Šanhajā.

Uzrunā Ministru prezidents pateicās par laipno uzņemšanu un veiksmīgo sadarbību ar Latvijas paviljona veidotājiem, īpaši Šanhajas pašvaldības ģenerālsekretāra vietniekam un Šanhajas Pasaules EXPO Koordinācijas biroja ģenerāldirektoram Hunam Hao, kā arī ĶTR vēstniekam Latvijā Čenam Veņdzjuiam. V.Dombrovskis izteica īpašu pateicību Latvijas paviljona veidotājiem un darbiniekiem, kuri ir ieguldījuši milzīgu darbu inovatīva pasaules līmeņa paviljona izveidē.

Ministru prezidents uzsvēra, ka starptautiskā izstāde “World Expo 2010” ir vienreizēja iespēja tieši mazām valstīm iepazīstināt ar sevi un ieinteresēt ne tikai Ķīnas, bet arī citu valstu iedzīvotājus un potenciālos sadarbības partnerus. V.Dombrovskis teica: “Šoreiz Latvijas paviljona centrā ir vēja tunelis, kurā apmeklētājiem būs iespēja lidot – ne tikai tiešā, bet, cerams, arī pārnestā nozīmē. Lidošana cilvēkam dod pozitīvas emocijas, tā liek paskatīties uz pasauli no jauna skatupunkta un rosina iztēli. Novēlu katram apmeklētājam mūsu paviljonā piedzīvot laimīgu lidojumu un kādreiz dzīvē atlidot arī uz pašu Latviju!”

Pēc atklāšanas ceremonijas Ministru prezidents V.Dombrovskis izmēģināja centrālo paviljona ekspozīciju, lidojot vertikālajā vēja tunelī.

27.maijā, noslēdzot savu vizīti Ķīnā, Ministru prezidents V.Dombrovskis tikās ar Šanhajas vicemēru Tanu Dendzji.

Abas amatpersonas pārrunāja starptautiskās izstādes “World Expo 2010” organizāciju un norisi. Šanhajas vicemērs izteica atzinību par Latvijas paviljonu un tā centrālo ekspozīciju – vēja tuneli, kā arī par Ministru prezidenta dalību paviljona atklāšanā, kas plaši tika atspoguļota Šanhajas plašsaziņas līdzekļos.

Šanhajas vicemērs T.Dendzje informēja par pilsētas infrastruktūras attīstības projektiem, lai nodrošinātu starptautiskās izstādes apmeklētāju uzņemšanu. Premjers V.Dombrovskis izteica atzinību par interesanto Ķīnas paviljonu, kuru plānots saglabāt arī pēc starptautiskās izstādes noslēguma.

No 23. līdz 27.maijam Ministru prezidents Valdis Dombrovskis darba vizītē apmeklēja Ķīnas Tautas Republiku.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!