• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Par vienotā mikrouzņēmuma nodokļa samazinājumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.05.2010., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210856

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atrodoties ārpus valsts robežām un nododot Valsts prezidenta vietu Saeimas priekšsēdētājam

Vēl šajā numurā

28.05.2010., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Par vienotā mikrouzņēmuma nodokļa samazinājumu

Ekonomikas ministrs Artis Kampars rosina samazināt vienoto mikrouzņēmuma nodokļa likmi no 20% līdz 12% no mikrouzņēmuma apgrozījuma. Šāda nodokļa likme veicinās ne tikai jaunu uzņēmumu veidošanos un nodarbinātības problēmu risināšanu valstī, bet arī sekmēs ēnu ekonomikas īpatsvara samazināšanos, uzskata ministrs. A.Kampars norāda: “Vienotā mikrouzņēmuma nodokļa ieviešana ir būtisks nosacījums uzņēmējdarbības vides uzlabošanai Latvijā. Tas ļaus veiksmīgāk attīstīt esošos mikrouzņēmumus, kā arī kopā ar samazināto uzņēmuma dibināšanas pamatkapitālu un citām priekšrocībām sekmēs jaunu uzņēmumu veidošanos. Būtiski, ka vienotā nodokļa ieviešana ļaus daudz veiksmīgāk attīstīties tieši ģimenes uzņēmumu segmentam un uzņēmējdarbībai reģionos.”

Ņemot vērā diskusijas par nodokļa likmes lielumu, priekšlikums samazināt likmi no 20% līdz 12% no mikrouzņēmuma apgrozījuma ir būtisks solis uzņēmējiem izdevīga nodokļa ieviešanā.

Priekšlikumu par likmes samazināšanu kopā ar vēl citiem priekšlikumiem likumprojektam “Par mikrouzņēmuma nodokli” 26.maijā Ekonomikas ministrija iesniegusi atbildīgajām Saeimas komisijām.

Ministrs cer, ka jau tuvākajā laikā ar mikrouzņēmuma nodokļa ieviešanu saistītā likumprojektu pakete gūs Saeimas atbalstu, lūdz ar to būs iespējams pilnībā iedzīvināt Mikrouzņēmumu atbalsta programmu.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!