• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Zemkopības ministrijas Meža dienesta pārziņā esošā valsts uzņēmuma "Namiķis" finansiālo un saimniecisko darbību 1995. un 1996.gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.12.1997., Nr. 333 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210883

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grozījumi likumā "Par nodokļiem un nodevām"

Vēl šajā numurā

18.12.1997., Nr. 333

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts kontrole

Veids: lēmums

Numurs: 5.1-2-162

Pieņemts: 28.10.1997.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts saimnieciskās darbības revīzijas departamenta Kolēģijas lēmums Nr.5.1-2-162

Rīgā 1997.gada 28.oktobrī

Par Zemkopības ministrijas Meža dienesta pārziņā esošā valsts uzņēmuma “Namiķis” finansiālo un saimniecisko darbību 1995. un 1996.gadā

Kolēģijas sēdē piedalījās: kolēģijas priekšsēdētājs — departamenta direktors V.Grasis; kolēģijas locekļi: Dz.Levrence, J.Āboliņš, L.Ceimere, V.Vilciņš; Valsts kontroles darbinieki: vecākais valsts revidents R.Strods, valsts revidenta v.i. L.Kleinhofa; sēdes gaitu protokolēja valsts revidenta palīdze K.Augstkalne. Uzaicinātie: Zemkopības ministrijas valsts sekretāra vietnieks A.Ozols, Valsts meža dienesta juridiskās un personāla daļas vecākā referente G.Zīrāka, v/u “Namiķis” pārvaldnieks I.Ragovičs, v/u “Namiķis” grāmatvede R.Lupmane.

Izskatot revīzijas materiālus par Zemkopības ministrijas Meža dienesta pārziņā esošā valsts uzņēmuma “Namiķis” finansiālo un saimniecisko darbību 1995. un 1996.gadā un uzklausot uzaicināto personu paskaidrojumus, Valsts kontroles Valsts saimnieciskās darbības revīzijas departamenta kolēģija

konstatēja:

1. 1993.gada 2.jūlijā LR Ministru padome pieņēma lēmumu Nr.349 “Par valsts uzņēmuma “Namiķis” nodibināšanu”” administratīvās ēkas Rīgā, 13.Janvāra ielā 15, ekspluatācijas nodrošināšanai, nosakot tā statūtu fondu 250 latu apmērā (no Meža ministrijas rīcībā esošajiem finansu līdzekļiem), un nodeva minēto uzņēmumu Meža ministrijas pārziņā.

2. 1993.gada 6.jūlijā LR Meža ministrijas ministrs K.Šļakota izdeva pavēli Nr.56, kurā apstiprināti v/u “Namiķis” statūti. LR Uzņēmumu reģistrā uzņēmums reģistrēts 1993.gada 14.jūlijā ar reģistrācijas Nr.000313787.

3. Valsts meža dienesta pārraudzībā esošā valsts uzņēmuma “Namiķis” dibināšanas statūti ir sastādīti atbilstoši likuma “Par valsts uzņēmumu” 6.panta prasībām.

Statūtu vispārīgajā daļā paredzēts, ka v/u “Namiķis” ir patstāvīga saimnieciska vienība ar juridiskās personas tiesībām, kura ar tai norobežoto valsts īpašuma daļu veic uzņēmējdarbību.

4. Statūtos noteiktie valsts uzņēmuma “Namiķis” galvenie darbības virzieni — Valsts meža dienesta valdījumā esošās administratīvās ēkas Rīgā, 13.Janvāra ielā 15, ekspluatācija, nodrošinot tehnisko komunikāciju darbību, telpu apsardzi un uzkopšanu, ēkai pieguļošo ielu un apstādījumu apkopšanu.

5. Visā uzņēmuma darbības laikā Meža ministrija, vēlāk Zemkopības ministrijas pakļautībā esošais Valsts meža dienests, v/u “Namiķis” bilancē nav nodevuši nekādus pamatlīdzekļus.

6. Laika posmā no 1993.gada līdz 1997.gadam uzņēmumā nav izveidots rezerves kapitāls, kas ir pretrunā ar likuma “Par valsts uzņēmumu” 9.pantu.

7. Ēkas un teritorijas uzturēšanai kārtībā, atjaunošanai, remontdarbu veikšanai v/u “Namiķis” izmanto citu uzņēmumu un iestāžu pakalpojumus. Līgumu ar pakalpojuma izpildītāju par darba veikšanu un norēķinu kārtību slēdz Valsts meža dienests, kurš veic arī norēķinus ar pakalpojuma izpildītāju, pamatojoties uz v/u “Namiķis” iesniegto tāmi par paveikto darbu. Uzņēmums pilda tikai uzrauga funkciju, kaut gan tas ir pretrunā ar 06.07.1993. izdoto pavēli Nr.56.

8. Reāli uzņēmums darbojas kā Valsts meža dienesta atsevišķa struktūrvienība.

9. V/u “Namiķis” bilancē atspoguļojas tikai Valsts meža dienesta pārskaitītie līdzekļi par padarīto darbu — darba algas uzņēmumā strādājošajiem.

10. Reāli uzņēmuma darbība neatbilst likumam “Par uzņēmējdarbību”, un saskaņā ar šī likuma 34.panta prasībām tas ir likvidējams (ja gada laikā pēc to reģistrācijas nav uzsākta uzņēmējdarbība, tad uzņēmuma darbība izbeidzas).

Valsts kontroles Valsts saimnieciskās darbības revīzijas departamenta kolēģija, izvērtējot revīzijas materiālus,

nolēma:

1. Slēgt revīzijas lietu Nr.5.1—2—162/2040.

2. LR Zemkopības ministrijai un Valsts meža dienestam izskatīt v/u “Namiķis” pastāvēšanas, darbības lietderību un tās juridisko statusu. Par pieņemtajiem lēmumiem ziņot Valsts kontrolei līdz 01.01.1998.

3. Revīzijas aktu un kolēģijas lēmumu nosūtīt LR Zemkopības ministrijai, LR Zemkopības ministrijas Meža dienestam un v/u “Namiķis”.

Lēmumu var pārsūdzēt Latvijas Republikas Valsts kontroles padomē mēneša laikā no lēmuma paziņošanas dienas, iesniedzot sūdzību Valsts saimnieciskās darbības revīzijas departamentā saskaņā ar likumu “Par Valsts kontroli”.

Kolēģijas priekšsēdētājs V.Grasis

Kolēģijas locekļi: Dz.Levrence, J.Āboliņš, L.Ceimere, V.Vilciņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!