• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par mašīnbūves un metālapstrādes eksporta palielināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.05.2010., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210967

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrija: Par tūrismu, būvniecību un tirdzniecību sarunās ar LPS

Vēl šajā numurā

29.05.2010., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par mašīnbūves un metālapstrādes eksporta palielināšanu

27.maijā Ārlietu ministrijā Latvijas vēstnieki tikās ar mašīnbūves un metālapstrādes nozares pārstāvjiem, lai meklētu jaunus risinājumus nozares eksporta apjoma palielināšanai.

Diskusijas laikā klātesošos ar aktuālo situāciju nozarē iepazīstināja Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociācijas valdes priekšsēdētājs Vilnis Rantiņš, kā arī klātesošie uzņēmēji. Nozares pārstāvji informēja: lai gan 2009.gadā tās ražošanas un eksporta apjomi samazinājās vairāk nekā par 50%, 2010.gada pirmajos mēnešos ir vērojams šo rādītāju pieaugums. Klātesošie uzņēmēji norādīja, ka nepieciešams vēl intensīvāk strādāt pie eksporta tirgu apgūšanas un paplašināšanas. Pašlaik jau vairāk nekā 80% saražotās produkcijas mašīnbūves un metālapstrādes nozarē Latvijā tiek eksportēts uz 116 pasaules valstīm.

Pasākumā pēc uzņēmēju aicinājuma klātienē piedalījās Latvijas vēstniece Baltkrievijā Maira Mora, savukārt videokonferences režīmā – Latvijas vēstnieks Krievijā Edgars Skuja, Latvijas vēstnieks Ēģiptē Māris Selga, Latvijas vēstnieks Turcijā Aivars Vovers, Latvijas vēstniece Ungārijā Veronika Erte, kā arī Latvijas vēstnieks Ukrainā Atis Sjanīts. Iepazīstoties ar mašīnbūves un metālapstrādes nozares pārstāvju interesēm un piedāvājumu eksporta tirgos, vēstnieki pauda gatavību sniegt uzņēmumiem nepieciešamo atbalstu kontaktu dibināšanā, vizīšu organizēšanā un sadarbībā ar valsts institūcijām, kā arī aicināja uzņēmējus aktīvāk definēt savas intereses un vajadzības, lai ārlietu dienests spētu operatīvi palīdzēt konkrētās nozares eksportētājiem.

Uzņēmēju tikšanās ar Latvijas vēstniekiem norisinās reizi mēnesī un turpināsies visa gada garumā. Nākamā diskusija plānota 16.jūnijā. Tā būs veltīta tranzīta un loģistikas nozarei.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!