• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas Aizsardzības koledžas studentu vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.06.2010., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211073

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem valsts sociālās apdrošināšanas likumā

Vēl šajā numurā

01.06.2010., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas Aizsardzības koledžas studentu vizīti Saeimā

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti 26.maijā tikās ar Baltijas Aizsardzības koledžas (BALTDEFCOL) Apvienotās vadības un štāba virsnieku kursa studentiem.

Komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš uzsvēra, ka tikšanās ar Baltijas Aizsardzības koledžas studentiem jau kļuvusi par ikgadēju tradīciju un tā ir iespēja pārrunāt galvenās aktualitātes aizsardzības jomā Baltijas un starptautiskā mērogā. 26.maija tikšanās laikā pārrunāta parlamentārās kontroles loma pār bruņotajiem spēkiem un Baltijas valstu intereses jaunajā NATO stratēģiskajā koncepcijā.

“Šis laiks Ziemeļatlantijas līguma organizācijai ir ļoti nozīmīgs, jo tiek izstrādāta jauna stratēģiskā koncepcija, kurā tiek definēts skatījums uz jauniem globālajiem izaicinājumiem. Komisija vairākkārt ir tikusies ar stratēģiskās koncepcijas izstrādes darba grupu, kurā bijušās ASV valsts sekretāres Madlēnas Olbraitas vadībā strādājis arī jaunais ārlietu ministrs Aivis Ronis. Uzskatām, ka jaunā koncepcija ir Latvijas interesēm pieņemama un mēs jūtam, ka esam uzklausīti,” pauda J.Dalbiņš.

Baltijas Aizsardzības koledžas pasniedzējs pulkvežleitnants Mika Juha Kertunens pateicās komisijai par vēlmi stiprināt Baltijas valstu sadarbību aizsardzības jomā, kā arī veicināt Baltijas Aizsardzības koledžas konsekventu attīstību.

BALTDEFCOL studenti vēlējās zināt, kas Latvijā tiek darīts, lai saglabātu dienošo karavīru skaitu Nacionālajos bruņotajos spēkos. Komisijas priekšsēdētājs klātesošajiem norādīja, ka valsts budžeta lineāra griešana, tostarp krasa finansējuma samazināšana bruņotajiem spēkiem, ir bijusi liela kļūda un komisija darīs visu, lai nākamā gada valsts budžetā šo situāciju labotu. “Veicot budžeta apcirpšanu mēs nedrīkstam pieļaut neatgriezeniskas izmaiņas drošības sistēmā, kas liecinātu par nespēju pildīt uzdevumus, kurus esam paši sev noteikuši likumos,” norādīja komisijas priekšsēdētājs.

BALTDEFCOL tika dibināta 1998.gadā, un tā atrodas Tartu, Igaunijā. Koledžā tiek apmācīti Baltijas valstu, NATO dalībvalstu un partnervalstu virsnieki un civildienesta ierēdņi.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!