• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lēmums par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumu 2010. gada 20. maijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.06.2010., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211075

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Frakciju viedokļi pēc 2010. gada 20. maija sēdes

Vēl šajā numurā

01.06.2010., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lēmums par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumu  2010. gada 20. maijā

Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumu, uz kuru tiks sniegta atbilde 2010.gada 20.maijā pulksten 17.00:

1. Deputātu V.A.Kraukļa, M.Ārberga, A.Rugātes, J.Eglīša un I.Valera jautājums Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (jautājumu reģistra Nr.215/J9)

“Par valsts kapitālsabiedrībām un valsts lomu komercdarbībā” 

(pilns jautājuma teksts pielikumā)

 Saeimas priekšsēdētājs G.Daudze

Rīgā 2010.gada 17.maijā



Pielikums

Par valsts kapitālsabiedrībām un valsts lomu komercdarbībā

Neskatoties uz vairākkārt izteiktajiem solījumiem īstenot būtiskas reformas valsts pārvaldē, tai skaitā piesaistīt privāto sektoru valsts un pašvaldību funkciju īstenošanā, joprojām ir liels skaits valsts kapitālsabiedrību.

Lai gan eksperti vairākkārt ir akcentējuši nepieciešamību mazināt publiskā sektora lomu komercdarbībā, radot priekšnoteikumus privāto pakalpojumu sektora attīstībai, līdz šim nozīmīgas aktivitātes šajā virzienā nav notikušas un valsts un pašvaldības turpina īstenot virkni funkciju, ko efektīvāk būtu uzticēt privātajam sektoram. Īpaši svarīgi tas ir kontekstā ar situāciju valsts budžetā, kas prasa pārdomātu un efektīvu valsts līdzekļu izlietojumu.

Noslēdzot saprašanās memorandu ar Eiropas Komisiju, Jūs esat apņēmies līdz šā gada maija beigām pārskatīt valsts un pašvaldību uzņēmumus un to meitasuzņēmumus atbilstoši Valsts pārvaldes iekārtas likumā noteiktajiem kritērijiem ar mērķi izvērtēt iespējamo restrukturizāciju.

Ņemot vērā nepieciešamību pēc skaidras valdības stratēģijas valsts un pašvaldību lomas komercdarbībā mazināšanai un privāto pakalpojumu sektora attīstības sekmēšanai, kā arī starptautiskajiem aizdevējiem dotos solījumus, lūdzam Jūs sniegt atbildes uz šādiem jautājumiem:

1. Uzskaitiet kapitālsabiedrības, kurās valstij pieder kapitāldaļas (lūdzam norādīt kapitāldaļu kopējo skaitu, valstij piederošo kapitāldaļu skaitu, to vērtību un turētāju, kapitālsabiedrības uzrādīto peļņu par 2009.gadu, kā arī norādīt – uz kura no Valsts pārvaldes iekārtas likuma 88.panta pirmajā daļā minētajiem pamatiem publiskā persona veic attiecīgo komercdarbību).

2. Uzskaitiet valsts kapitālsabiedrību meitasuzņēmumus (lūdzam norādīt kapitāldaļu kopējo skaitu, valsts kapitālsabiedrībai piederošo kapitāldaļu skaitu, to vērtību, kapitālsabiedrības uzrādīto peļņu par 2009.gadu, kā arī norādīt – uz kura no Valsts pārvaldes iekārtas likuma 88.panta pirmajā daļā minētajiem pamatiem publiskā persona veic attiecīgo komercdarbību).

3. Vai un kādus pasākumus ir paredzējis īstenot Jūsu vadītais Ministru kabinets publiskās personas lomas komercdarbībā samazināšanai un privāto pakalpojumu sektora attīstības sekmēšanai?

Ar cieņu,

Saeimas deputāti V.A.Krauklis, M.Ārbergs,  A.Rugāte, J.Eglītis, I.Valers

Rīgā 2010.gada 12.maijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!