• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Bankas 1996. gada 19. decembra informācija "Par licences izsniegšanu bankas operāciju veikšanai". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.12.1996., Nr. 226/227 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211082

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Stenogramma

Vēl šajā numurā

24.12.1996., Nr. 226/227

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Latvijas Banka

Veids: informācija

Pieņemts: 19.12.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Bankas informācija

Rīgā 1996. gada 19. decembrī

Par licences izsniegšanu bankas operāciju veikšanai

Latvijas Bankas valde šī gada 19. decembrī izsniedza licenci akciju sabiedrībai “Vereinsbank Rīga”. Tās adrese ir Rīgā, Elizabetes ielā 63, dibināšanas pamatkapitāls - 3 901 170 latu. Latvijas Bankas valde piekrita Dītriha Šites (Dietrich Schūtte) apstiprināšanai par šīs bankas valdes priekšsēdētāju un Stefana J. Vecela (Stephan J. Wetzel) apstiprināšanai par valdes priekšsēdētāja vietnieku. Bankas dibinātāji izpildījuši visas “Kredītiestāžu likuma” un Latvijas Bankas prasības attiecībā uz iesniedzamajiem dokumentiem, bankas vadītāju kandidatūrām un iemaksājamo pamatkapitālu. “Vereinsbank Rīga” veicamo operāciju klāsts nav ierobežots.

Bankas lielākais dibinātājs ir pusotru gadsimtu vecā vācu banka “Vereins- und Westbank AG”. Tās stabilitāti apliecina ne tikai ilglaicīgā darbība, bet arī ievērojamie finansiālie rādītāji - bankas pašu kapitāls pārsniedz vienu miljardu Vācijas marku un tās pagājušā gada peļņa bija tuva 60 miljoniem marku. Bankas meitas uzņēmumam Rīgā par vadītājiem iecelti cilvēki ar ilgu vadoša darba pieredzi Vācijas bankā. Dītrihs Šite iepriekš strādāja kā “Vereins- und Westbank AG” vecākais viceprezidents, un Stefans J. Vecels pēdējo pusgadu vadīja “Vereinsbank Rīga” dibināšanas projektu.

Bankas dibinātāji paredzējuši to izveidot par universālu finansu un kredītu institūciju ar uzsvaru ārējās tirdzniecības darījumu kārtošanā un finansēšanā. Banka plāno plašu pakalpojumu klāstu sniegt uzņēmumiem un privātpersonām kā Latvijā, tā ārpus tās, īpaši domājot par valstīm, kurām ir attīstījušies darījuma kontakti ar Latviju, t.i., Baltijas, Skandināvijas valstīm un Vāciju.

Šobrīd Latvijā ir 34 licencētas bankas. Pēc trīsarpus gadu pārtraukuma Latvijas finansu tirgū ienākušas divas pilnīgi jaunas bankas - 7. novembrī dibinātā “Māras banka” un “Vereinsbank Rīga”. To dibināšana ir ļoti nozīmīgs apliecinājums tam, ka starptautiskā uzticība Latvijai un tās ekonomikai aug, ka banku krīze Latvijā ir pārvarēta un ka reformu programma banku sistēmas stabilitātes nodrošināšanā īstenojas sekmīgi.

Latvijas Bankas preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!