• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Komisija: Par Āfrikas un Francijas augstākā līmeņa sanāksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.06.2010., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211101

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts kancelejas publisko pārskatu par 2009.gadu

Vēl šajā numurā

01.06.2010., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Komisija: Par Āfrikas un Francijas augstākā līmeņa sanāksmi

31.maijā un 1.jūnijā Eiropas Komisijas attīstības komisārs Andris Piebalgs kopā ar Āfrikas kontinenta valstu un valdību vadītājiem un starptautisko organizāciju pārstāvjiem piedalās XXV Āfrikas un Francijas augstākā līmeņa sanāksmē Nicā. Pārstāvot Eiropas Komisiju, komisārs piedalās diskusijās par Āfrikas lomu pasaules mēroga pārvaldībā, kā arī miera, drošības, klimata un attīstības politikā. Komisārs A.Piebalgs piedalās arī vairākās divpusējās sanāksmēs.

Eiropas Komisijas attīstības komisārs Andris Piebalgs sacīja: “Āfrikas un Francijas augstākā līmeņa sanāksme ir lieliska iespēja ar Āfrikas partneriem apspriest mūsu kopīgās problēmas un noteikt kopīgus risinājumus Āfrikas un ES plašākas stratēģiskās partnerības ietvaros. Vēlos atgādināt, ka Komisija aktīvi aicina Āfrikai piešķirt lielāku lomu un pārstāvību pasaules mērogā. Mums visiem tas ļautu labāk risināt problēmas saistībā ar pārvaldību, miera un drošības nodrošināšanu un klimata pārmaiņām. Turklāt mums ir jānodrošina privātā sektora efektīvāka integrācija, jo tā ieguldījums ir ļoti nozīmīgs.”

Gatavojoties nākamajai Eiropas Savienības un Āfrikas augstākā līmeņa sanāksmei, kas notiks 2010.gada novembrī, komisārs A.Piebalgs piedalās arī divpusējās sanāksmēs ar dažiem Āfrikas kontinenta valstu vadītājiem un Āfrikas Savienības priekšsēdētāju.

Āfrikas un Eiropas Savienības stratēģiskā partnerība

Āfrikas un ES stratēģiskās partnerības pirmsākumi meklējami 2000.gada pirmajā starpkontinentu augstākā līmeņa sanāksmē Kairā. Kopīgā Āfrikas un ES stratēģija, kas uzsākta 2007.gada decembrī otrajā augstākā līmeņa sanāksmē Lisabonā, ir nostiprinājusi Āfrikas Savienības (ĀS) kā ES īpaši nozīmīga partnera lomu un ir ļāvusi abiem kontinentiem padziļināt savas divpusējās attiecības un uzlabot sadarbību globālo jautājumu risināšanā, tostarp attiecībā uz klimata pārmaiņām un enerģētiku, migrāciju, tūkstošgades attīstības mērķiem, mieru un drošību, tirdzniecību un reģionālo integrāciju. Tā ir arī pavērusi ceļu sadarbībai tādās jaunās jomās kā zinātne, informācijas un sakaru tehnoloģijas un kosmoss.

Trešā Āfrikas un ES augstākā līmeņa sanāksme, kas pulcēs abu kontinentu līderus, notiks 2010.gada 29.–30.novembrī. Sagatavošanas darbu ietvaros 8.jūnijā notiks ES un ĀS komisiju tikšanās. Augstākā līmeņa sanāksmē tiks izskatīti aktuālākie politiskie un stratēģiskie jautājumi, tā sniegs jaunu politisko impulsu partnerībai, cita starpā pieņemot rīcības plānu 2011.–2013.gadam, kas turpinās attīstīt panākumus, kas sasniegti Lisabonā izveidotās 8.tematiskās partnerības ietvaros.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!