• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministre: Vēlējums 2009./2010.mācību gada nobeigumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.06.2010., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211104

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas paviljona panākumiem "World Expo" izstādē

Vēl šajā numurā

01.06.2010., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministre: Vēlējums 2009./2010.mācību gada nobeigumā

Aizvadītajā mācību un studiju gadā katram izglītībā iesaistītajam ir bijuši savi pārbaudījumi jeb ikdienas darba grūtākie uzdevumi. Taču esmu pateicīga un ar lielu gandarījumu varu atzīt, ka izglītības nozare un tajā iesaistītie kopumā esam šos pārbaudījumus izturējuši, gan pārvarot grūtības un tādējādi vairojot pieredzi, gan iegūstot pietiekami stabilas pozīcijas nākamajam darba cēlienam, gan skaidri zinot turpmāk veicamos uzdevumus.

Manuprāt, viens no svarīgākajiem izaicinājumiem izglītībā ir pastāvīga mācību satura pilnveide, lai skola būtu bērniem un jauniešiem interesanta un lai izglītība atbilstu mūsdienu dzīves prasībām. Varu teikt, ka 2009./2010.mācību gadā šajā virzienā esam krietni vien pavirzījušies uz priekšu, jo darbs pie mācību satura pilnveides un pārskatīšanas bijis aktīvāks nekā līdz šim. Savukārt atgriezeniskā saite par jaunā principa “nauda seko skolēnam” ieviešanu ir pozitīva – pašvaldības, kas veikušas skolu tīkla sakārtošanu, tāpat izglītības iestādes jau redz ieguvumus, kas ļāvis palielināt skolotāju atalgojumu pēc nozīmīgā krituma 2009.gada rudenī. Vienlaikus jaunais princips licis rūpīgāk domāt par izglītības piedāvājuma kvalitāti un dažādošanu.

Rūpējoties par visu pakāpju izglītības attīstību, Izglītības un zinātnes ministrija nodrošinājusi, ka tieši šajā mācību gadā izglītības attīstības projektiem sākta simtiem miljonu latu Eiropas Savienības līdzekļu piešķiršana. Piemēram, vairāki desmiti miljoni latu jau pieejami skolotājiem kvalifikācijas pilnveidei, jaunu prasmju apguvei, karjeras izaugsmei; aprīļa beigās un maijā slēdzam līgumus par vairāk nekā 100 miljonu latu piešķiršanu augstākās izglītības iestādēm telpu un iekārtu modernizēšanai, studiju programmu kvalitātes uzlabošanai, kas kopā ar valsts budžeta finansējumu būtiski pārsniedz iepriekšējo gadu finansējumu šai jomai; profesionālās izglītības struktūras un satura modernizēšanai paredzēti vairāk nekā 65 miljoni latu.

Aicinu skolu absolventus izvēlēties studijas Latvijā – konkurēt uz budžeta vietām, kuru visvairāk ir inženierzinātnēs, dabaszinātnēs un inovatīvās starpnozaru programmās. Taču pirms tam vēlu izturēt vidējās izglītības eksāmenus, tāpat arī citu izglītības pakāpju galapārbaudījumus, paļaujoties tikai un vienīgi uz savām zināšanām un prasmēm, kā arī – esot godprātīgiem!

Kad, gatavojoties skolas gada noslēgumam, izlaidumiem un arī Jāņu svinēšanai, ar ozola zariem rotāsiet telpas un no tiem pīsiet vainagus, aicinu atcerēties – tieši vētras liek ozoliem laist saknes dziļāk zemē. Tā arī mums, izglītībā iesaistītajiem, pārbaudījumi jeb ikdienas darba grūtākie uzdevumi liek mēroties ar šķēršļiem, tos pārvarēt un kļūt stiprākiem.

Vēlot izturību un izdošanos –

izglītības un zinātnes ministre, Dr.habil.paed., prof. Tatjana Koķe

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!