• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru sanāksmē: 2010.gada 27.maijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.06.2010., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211109

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar kopīgu domu par ekonomisko un finansiālo drošību, un NATO kā kolektīvās drošības garantu

Vēl šajā numurā

01.06.2010., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru sanāksmē: 2010.gada 27.maijā

FM: Par valsts tiešās pārvaldes iestāžu amatpersonu un darbinieku darba samaksu

27.maijā valsts sekretāru sanāksmē tika izsludināti Finanšu ministrijas sagatavotie grozījumi noteikumos par valsts tiešās pārvaldes iestāžu amatpersonu un darbinieku darba samaksu, kvalifikācijas pakāpēm un to noteikšanas kārtību.

Šobrīd valsts un pašvaldību institūciju amatu katalogs tiek attiecināts tikai uz valsts tiešās pārvaldes iestādēm. Līdz ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma pieņemšanu amatu katalogs tiek paplašināts un attiecināts arī uz pašvaldībām un citām no valsts budžeta finansētajām institūcijām.

Tādēļ izstrādāti grozījumi noteikumos par darba samaksu, kvalifikācijas pakāpēm un to noteikšanas kārtību, kuros iekļautas normas, kas attiecas uz pašvaldību, augstskolu un tiesu varas iestāžu specifiskiem amatiem.



FM: Par alkoholisko dzērienu daudzuma noteikšanu un spirta uzskaiti

27.maijā valsts sekretāru sanāksmē tika izsludināts Finanšu ministrijas sagatavotais noteikumu projekts par alkoholisko dzērienu daudzuma noteikšanu, spirta uzskaiti un spirta daudzuma kontroles kārtību.

Pēc būtības noteikumu projekts saglabās pašlaik esošās prasības, taču noteikumu projektā paredzēts izveidot jaunu sadaļu “Alkoholisko dzērienu daudzuma noteikšana”, kurā iekļautas normas ar vienotām prasībām spirta un pārējo alkoholisko dzērienu daudzuma noteikšanai izmantojamiem mērīšanas līdzekļiem.

Tāpat arī izveidota sadaļa “Spirta uzskaites kārtība”, kurā iekļautas normas ar prasībām spirta uzskaitē, informācijas norādīšanai spirta uzskaites žurnālā vai datorprogrammā par komersanta saražoto, saņemto, izsniegto vai izlietoto spirtu.

Izveidota arī sadaļa “Spirta inventarizācijas kārtība”, kurā precizētas specifiskās normas par spirta krājumu inventarizēšanu un to rezultātu fiksēšanu un uzrādīšanu grāmatvedības uzskaitē.

Ņemot vērā situāciju alkoholisko dzērienu apritē, nelegālā alkoholisko dzērienu īpatsvara palielināšanos, noteikumu projektā iekļauta jauna norma ar pienākumu komersantiem saražotā spirta daudzuma uzskaitei lietot daudzuma skaitītājus, kas nodrošina saražotā spirta summāru un neanulējamu uzskaiti. Tā tiks nodrošinātas vienotas prasības komersantiem saražotā spirta uzskaitei un atvieglos VID spirta aprites kontroles iespējas.

Lai atvieglotu komersantam noteikto administratīvo slogu, noteikumu projektā paredzēts par spirta apriti norīkot atbildīgo personu, nevis spirta pieņemšanas komisiju. Paredzēts, ka spirta uzskaite būs jāveic komersanta, nevis VID apstiprinātā (parakstītā, datētā un apzīmogotā) spirta uzskaites žurnālā vai datorprogrammā.

Lai vienādotu prasības spirta pārvietošanai starp spirta patēriņa vietām un spirta izlietošanai, noteikumu projektā noteikts spirta pārvietošanas/izlietošanas akts. Noteikumu projekts vairs neparedz prasību komersantam sagatavot pieprasījumu spirta saņemšanai, lai izsniegtu spirtu no noliktavas.

Tāpat noteikumu projekts paredz, ka komersantam nav jānodrošina spirta glabāšana ar VID noteikto kontroles marķējumu un tādā iepakojumā, kas ļauj identificēt spirta ražotāju, apstrādātāju, pārstrādātāju, fasētāju vai ievedēju, kā bija noteikts līdz šim.

Noteikumu projektā noteikts, ka komersantam, kuram spirta apgrozījums ir lielāks par 50000 litru absolūtā spirta trīs darbdienas pirms pārskata gada spirta krājumu inventarizācijas, ir tikai jāinformē VID, savukārt VID izvērtē klātbūtnes nepieciešamību inventarizācijā.

Izstrādātais noteikumu projekts aizstās MK 2004.gada 29.aprīļa noteikumus Nr.457 “Noteikumi par alkoholisko dzērienu daudzuma noteikšanu, spirta uzskaiti un spirta daudzuma kontroles kārtību”.

Noteikumu projektu vēl skatīs un par to lems Ministru kabineta sēdē.

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa



 

IZM: Par valsts kustamās mantas nodošanu Latvijas Biatlona federācijai

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) sagatavojusi rīkojuma projektu, kas paredz biedrībai “Latvijas Biatlona federācija” bez atlīdzības nodot reorganizētās valsts aģentūras “Nacionālais olimpiskais sporta metodiskais centrs” sporta inventāru vairāk nekā 12 tūkstošu latu apmērā – galvenokārt biatlona un sporta šautenes un sporta karabīnes.

Valsts aģentūra “Nacionālais olimpiskais sporta metodiskais centrs” tika reorganizēta ar 2010.gada 2.janvāri, atsevišķus uzdevumus nododot IZM un Izglītības kvalitātes valsts dienestam. Atbilstoši normatīvajiem aktiem IZM kā reorganizētās aģentūras mantas pārņēmējas bilancē ar nodošanas–pieņemšanas aktu tika nodota reorganizētās aģentūras valsts kustamā manta – sporta inventārs vairāk nekā 12 tūkstošu latu apmērā – galvenokārt biatlona un sporta šautenes un sporta karabīnes. Izvērtējot lietderīgāko rīcību, tika pieņemts lēmums sporta inventāru bez atlīdzības nodot biedrībai “Latvijas Biatlona federācija”, kas ir Sporta likumā noteiktajā kārtībā atzīta sporta federācija ar tiesībām vadīt un koordinēt darbu biatlonā, pārstāvēt to starptautiskajā sporta organizācijā.

Rīkojuma projekts “Par valsts kustamās mantas nodošanu biedrībai”, kas 27.maijā izsludināts valsts sekretāru sanāksmē, tiks saskaņots noteiktajā kārtībā un stāsies spēkā pēc apstiprināšanas Ministru kabinetā.

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!