• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Elektronisko sakaru regulatoru iestādi Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.06.2010., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211169

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

NATO Parlamentārās asamblejas Rīgas sesija, 28.05.–1.06.2010.

Vēl šajā numurā

02.06.2010., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Elektronisko sakaru regulatoru iestādi Rīgā

31.maijā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis atzinīgi un pozitīvi vērtē Eiropas Savienības (ES) Transporta, telekomunikāciju un enerģētikas ministru padomes vienbalsīgo lēmumu apstiprināt Rīgu par Eiropas Elektronisko sakaru regulatoru iestādes (BEREC) biroja mītnes vietu.

Latvija savu kandidatūru BEREC biroja izvietošanai Rīgā pieteica 2010.gada 8.aprīlī. “Šis Latvijai visnotaļ pozitīvais lēmums ir pieņemts, pateicoties tam, ka trīs mēnešu laikā notika intensīvs un profesionāls ekspertu konsultāciju darbs, kurā iesaistījās gan satiksmes, gan premjera biroja, gan Ārlietu ministrijas speciālisti. Šis ir veiksmīgas lobēšanas paraugs,” uzsver V.Dombrovskis, piebilstot, ka BEREC birojs būs pirmā ES līmeņa institūcija Latvijā, kas pozitīvi stiprinās mūsu valsts tēlu, kā arī piesaistīs ārvalstu ekspertus un regulārus viesus Rīgai.

Latvijas piedāvājums BEREC birojam tika apstiprināts Ministru kabinetā 2009.gada 24.novembrī ar Latvijas nacionālo pozīciju par Latvijas kandidatūras izvirzīšanu Eiropas Telekomunikāciju regulatoru grupas iestādes (BEREC) izvietošanai Latvijā. Atbilstoši noteiktajai stratēģijai un saskaņā ar Ministru prezidenta 2010.gada 15.marta rīkojumu tika izveidota ekspertu darba grupa, kas izstrādāja pasākumu plānu kampaņai Eiropas Savienības dalībvalstīs, lai tās iepazīstinātu ar Latvijas piedāvājumu un gūtu atbalstu tam.

Arī Ministru prezidents V.Dombrovskis vairākkārt sarunās ar ārvalstu partneriem ir argumentējis par labu BEREC biroja izvietošanai Latvijā. Maija sākumā notikušajā Pasaules ekonomikas foruma laikā Briselē Ministru prezidents tikās ar Eiropas Komisijas viceprezidenti un elektronisko lietu komisāri N.Krūsu, lai runātu tieši par BEREC biroju Latvijā.

BEREC ir valsts pārvaldes iestāžu konsultatīvā grupa, kuras mērķis ir veicināt konsekventu elektronisko sakaru nozares tiesiskā regulējuma piemērošanu ES. Par šādas institūcijas izveidošanu lemts 2009.gada 26.oktobrī, un tās lēmumi būs saistoši visām ES dalībvalstīm. Ieguvums no BEREC biroja mūsu galvaspilsētā būs arī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai, kura varēs saņemt BEREC konsultācijas ikdienas darbā.

Līga Krapāne, Ministru prezidenta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!