• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrija: Par Elektronisko sakaru regulatoru iestādi Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.06.2010., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211173

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrija: Par personas līdzdarbību sociālo tiesību īstenošanā

Vēl šajā numurā

02.06.2010., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrija: Par Elektronisko sakaru regulatoru iestādi Rīgā

Rīga apstiprināta par Eiropas Elektronisko sakaru regulatoru iestādes (BEREC) biroja mītnes vietu – tā 31.maijā nolemts Eiropas Savienības (ES) Transporta, telekomunikāciju un enerģētikas Ministru padomes balsojumā Briselē.

Satiksmes ministrs Kaspars Gerhards, kas Ministru padomē prezentēja Latvijas piedāvājumu, norāda: “Pirmo reizi Latvijā tiks izvietota ES līmeņa iestāde, un tas nozīmē ne tikai jaunas darba vietas un ieguvumu Latvijas ekonomikai nodokļu jomā, bet arī plašāku atpazīstamību Eiropā un iespēju pierādīt – mēs varam!”

BEREC atrašanās Rīgā viennozīmīgi veicinās arī konferenču un dažādu sanāksmju norises pieaugumu. Rīgu biežāk apmeklēs pārējo ES dalībvalstu elektronisko sakaru nozares eksperti, no kā ieguvēji var būt arī starptautiskā lidosta “Rīga” un nacionālā aviokompānija “airBaltic”. Ieguvums no BEREC biroja mūsu galvaspilsētā būs arī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai, kura varēs saņemt BEREC konsultācijas ikdienas darbā. Latvijas darba grupa ir pārliecinājusi dalībvalstis, ka birojs var atrasties arī ārpus Briseles.

Šādu politiku nosaka arī starp Eiropas Savienības dalībvalstīm noslēgtā “džentlmeņu vienošanās”, kas paredz aģentūras un iestādes, ko izveido ES, izvietot jaunajās dalībvalstīs, kur šādu aģentūru vai iestāžu nav.

Darba grupa, kurā bija pārstāvji no Satiksmes, Ārlietu un Finanšu ministrijas, Ministru prezidenta biroja un citām institūcijām, rīkoja divpusējas tikšanās ar vairākām Eiropas Savienības dalībvalstīm. Tā īsā laikā panākusi gandrīz neiespējamo – no negatīvās dalībvalstu attieksmes pret Latvijas piedāvājumu ir spējusi nodrošināt, ka mūsu valsts priekšlikums saņem vienbalsīgu atbalstu.

8.aprīlī Latvija oficiāli pieteica savu kandidatūru BEREC biroja mītnes vietai, un bija arī vienīgā dalībvalsts, kas izteikusi šādu priekšlikumu.

Bet 21.aprīlī satiksmes ministrs ES dalībvalstu vēstniekiem Latvijā prezentēja BEREC biroja iespējamās mītnes telpas Rīgā, Baznīcas ielā 25.

Plānots, ka BEREC birojs Rīgā sāks darbu jau šogad. Saistības starp Latviju kā iestādes uzņēmējas pusi un BEREC biroju noteiks attiecīgs sadarbības līgums.

BEREC ir valsts pārvaldes iestāžu konsultatīvā grupa, kuras mērķis ir veicināt konsekventu elektronisko sakaru nozares tiesiskā regulējuma piemērošanu ES. Par šādas institūcijas izveidošanu lemts pērn 26.oktobrī, un tās lēmumi būs saistoši visām ES dalībvalstīm.

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!