• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienību un Latviju. Šobrīd. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.01.1999., Nr. 4 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21119

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Izraēlas Kneseta delegācijas vizīti Rīgā

Vēl šajā numurā

07.01.1999., Nr. 4

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienību un Latviju. Šobrīd

Ārlietu ministrijas īssaietā vakar, 6.janvārī

"Latvijas Ārlietu ministrija apsveic Vāciju ar Eiropas Savienības (ES) prezidentūras pieņemšanu," vakardienas, 6.janvāra, preses īssaietā žurnālistiem teica Ārlietu ministrijas preses sekretārs Toms Baumanis. Viņš arī uzsvēra, ka "Latvija augstu novērtē Vācijas pūliņus panākt progresu Eiropas Savienības reformu īstenošanā, kas šogad ļautu lielu uzmanību pievērst ES paplašināšanai". T.Baumanis vēl piebilda, ka Latvija ir "nedaudz norūpējusies" par pēdējā laikā izskanējušo ES paplašināšanas fonu, ko zināmā mērā radījusi arī Vācijas nostāja Vīnes sanāksmes laikā. "Šobrīd mēs īpašu uzmanību gribam pievērst ES paplašināšanas tālākajai attīstībai", teica Ārlietu ministrijas preses sekretārs, piebilstot, ka "pienākuši arī pozitīvi signāli."

Par vienu šādu "pozitīvu signālu" Toms Baumanis nosauca Vācijas ārlietu ministra vārdus, ka Vācija iestājas par ES strauju paplašināšanos un ka Vācijas kanclera pēdējie paziņojumi eiropolitikas jomā esot tikuši nepareizi interpretēti. T.Baumanis arī pasvītroja Vācijas ārlietu ministra atziņu, ka Eiropas Savienības paplašināšanai nav alternatīvas, un uzsvēra, ka Latvija var tikai piekrist šim viedoklim.

Toms Baumanis vērsa žurnālistu uzmanību arī uz 16. februārī paredzēto Vācijas Ārlietu ministrijas valsts ministra Gintera Heigena vizīti Latvijā. Jo viņa vizītes laikā paredzēta Latvijas amatpersonu iepazīstināšana ar Vācijas plāniem savas prezidentūras laikā Eiropas Savienībā.

Eiropas Savienības paplašināšanas aktualitātes paredzēts apspriest arī ar Somijas ārlietu ministri Tarju Halonenu viņas vienas dienas vizītes laikā Latvijā 11. janvārī. Paredzēts apspriest arī Eiropas drošības un reģionālās sadarbības jautājumus, kā arī konkrēti izvērtēt Latvijas un Somijas divpusējo sadarbību. Tarju Halonena tiksies ar Latvijas Valsts prezidentu Gunti Ulmani, Ministru prezidentu Vili Krištopanu, Saeimas priekšsēdētāju Jāni Straumi un ārlietu ministru Valdi Birkavu.

Preses sekretārs uzsvēra, ka šī vizīte ir ļoti nozīmīga arī Eiropas Savienības kontekstā, jo šā gada otrajā pusē Somija no Vācijas pārņems ES prezidentūru.

Žurnālisti tika informēti arī par Ārlietu ministrijas pasākumiem, kas ļautu īstenot Šengenas izpildkomitejas lēmumu par bezvīzu režīmu ieviešanu ar Baltijas valstīm šī gada martā: līdz tam jāparaksta readmisijas līgumi ar Austriju, Spāniju, Portugāli, Beniluksa valstīm un Grieķiju, kā arī bezvīzu režīma līgumi ar Austriju, Beniluksa valstīm, Franciju, Grieķiju, Itāliju, Portugāli, Spāniju un Vāciju.

Jānis Ūdris,

"LV" ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!