• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.01.1999., Nr. 4 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21125

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

07.01.1999., Nr. 4

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

P.JPG (21194 BYTES)

— tiekoties ar Ministru prezidentu

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 6.decembrī, tikās ar Ministru prezidentu Vili Krištopanu.

Sarunas laikā Valsts prezidents un Ministru prezidents pārrunāja ar valsts budžetu saistītus jautājumus, plašāk spriežot par sadaļu aizsardzības jomai. G.Ulmanis izteica gandarījumu par to, ka Ministru kabinets ir apņēmies valsts budžetā nākamajam gadam pakāpeniski palielināt finansējumu līdz vienam procentam no iekšzemes kopprodukta. G.Ulmanis un V.Krištopans sprieda par Raimonda Graubes kandidatūru NBS komandiera amatam, paliekot pie uzskata, ka R.Graube ir pašlaik reālākā kandidatūra un lēmuma pieņemšana par NBS komandiera iecelšanu ir Saeimas kompetencē.

Tikšanās laikā izskatīta budžeta sastādīšanas gaita un tā iesniegšanas termiņi, kā arī panākta vienošanās, ka pirms budžeta akceptēšanas 12.janvārī Valsts prezidents tiksies ar finansu ministru, lai sīkāk pārrunātu 1999.gada budžetu.

Sarunā V.Krištopans informēja Valsts prezidentu par valdības darbu un iecerēm 1999.gadā.

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

— sarunā ar Vidzemes augstskolas studentiem

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 6.janvārī, tikās ar Vidzemes augstskolas Psiholoģijas un sabiedrisko attiecību nodaļas otrā kursa studentiem, kuri bija ieradušies Valsts prezidenta kancelejā, lai iepazītos ar kancelejas un arī preses dienesta darbu. Valsts prezidents sarunā ar studentiem uzsvēra, ka pēdējā prezidentūras pusgadā ir iecerējis biežāk tikties ar jauniešiem un pārrunāt valsts iekšpolitiskās norises, kā arī diskutēt ar jaunatni par valsts nākotni. G.Ulmanis aicināja studentus iesaistīties diskusijās par valsts prioritātēm, piemēram, Eiropas Savienību un arī citiem Latvijai būtiskiem jautājumiem.

Valsts prezidents runāja par Latvijas Valsts prezidenta pienākumiem, ko nosaka Satversme, un par prezidenta atbildību. G.Ulmanis pauda savu viedokli, ka Valsts prezidenta pienākums ir sākt diskusijas arī par sabiedrībā nepopulāriem un strīdīgiem tematiem, kas saistīti ar valsts tālāko attīstību. Piemēram, Valsts prezidents akcentēja sakļautas sabiedrības veidošanas, vēstures izvērtēšanas un nāvessoda atcelšanas nepieciešamību, par ko ir aicinājis diskutēt un kam pats savā darbā veltījis lielu uzmanību.

G.Ulmanis uzsvēra nevalstisko organizāciju lomu demokrātiskas sabiedrības veidošanā un aicināja studentus aktīvāk iesaistīties to darbā, parādot savu pilsonisko atbildību un iniciatīvu.

Studenti interesējās par Valsts prezidenta darba specifiku un arī par viņa viedokli dažādos iekšpolitiskajos jautājumos.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!