• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par humāno situāciju Gazā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.2010., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211253

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iekšlietu ministre: Par ciešāku sadarbību mežu ugunsdrošības uzraudzībā

Vēl šajā numurā

03.06.2010., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par humāno situāciju Gazā

Ārlietu ministrija uzskata, ka Izraēlas specvienības starptautiskajos ūdeņos veiktās militārās operācijas laikā ir lietojušas neproporcionālu spēku, kā rezultātā dzīvību zaudējis un ievainojumus guvis liels skaits flotiles aktīvistu.

Latvija izsaka visdziļāko līdzjūtību humānās palīdzības flotiles Gazas iedzīvotāju atbalstam operācijas laikā bojāgājušo tuviniekiem. Latvija iestājas par nekavējošu, rūpīgu un objektīvu militārās operācijas apstākļu izmeklēšanu.

Humānā situācija Gazā rada pamatu nopietnām bažām. Latvija līdz ar citām Eiropas Savienības dalībvalstīm uzskata, ka nepieciešams steidzami rast ilgtspējīgu risinājumu Gazas situācijai, un aicina nekavējoties atvērt robežas humānās palīdzības piegādei, preču un personu kustībai uz un no Gazas.

Ministrija aicina iesaistītās puses atturēties no jebkādas rīcības, kas varētu apdraudēt netiešās miera sarunas. Latvija atbalsta netiešo miera sarunu tālāku pāraugšanu tiešajos kontaktos.

Latvijas Ārlietu ministrijas rīcībā nav ziņu par Latvijas valstspiederīgajiem, kas būtu atradušies humānās palīdzības flotiles sastāvā.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!