• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministre: Par ciešāku sadarbību mežu ugunsdrošības uzraudzībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.2010., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211254

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministre: Apsveicot izstādes "Lielie mazie dziesmu svētki" atklāšanu

Vēl šajā numurā

03.06.2010., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministre: Par ciešāku sadarbību mežu ugunsdrošības uzraudzībā

1.jūnijā iekšlietu ministre Linda Mūrniece nosūtīja vēstuli labklājības ministram Uldim Augulim, kurā lūdz rast iespēju mežu ugunsdrošības uzraudzībā iesaistīt ar Eiropas Sociālā fonda atbalstu īstenoto programmu ietvaros nodarbinātos jeb tā sauktās simtlatnieku programmas dalībniekus.

26.maijā notikušo sarunu laikā starp Iekšlietu ministriju, Latvijas Pašvaldību savienību, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Valsts meža dienestu (VMD) par sadarbību un koordinētu rīcību meža ugunsgrēku novēršanā VMD ģenerāldirektors J.Kinna kā būtisku problēmu minēja to, ka finanšu trūkuma dēļ šogad nav iespējams nodrošināt nepārtrauktu cilvēku klātbūtni visos ugunsnovērošanas torņos. Savukārt simtlatnieku programmā nodarbinātos šajos pasākumus nevar iesaistīt, jo to neatļauj šīs programmas nosacījumi, lai gan pašvaldības, apzinoties mežu ugunsgrēku bīstamību, būtu gatavas novirzīt šos cilvēkus mežu uzraudzībai. Sanāksmes dalībnieki nolēma uzrunāt Labklājības ministrijas pārstāvjus par šo jautājumu un meklēt kopīgu risinājumu.

“Mežu ugunsnedrošajā laika posmā pastāvīga meža uzraudzība ir ļoti būtiska, jo tā ļauj laikus konstatēt ugunsgrēka sākšanos un sekmēt tā ātrāku nodzēšanu, novēršot postošas sekas,” pauž iekšlietu ministre Linda Mūrniece.

Iekšlietu ministrijas Administratīvais departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!