• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministre: Apsveicot izstādes "Lielie mazie dziesmu svētki" atklāšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.2010., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211258

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre: Par digitālo prasmju nozīmīgumu

Vēl šajā numurā

03.06.2010., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministre: Apsveicot izstādes “Lielie mazie dziesmu svētki” atklāšanu

1.jūnijā izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe nosūtījusi apsveikuma vēstuli izstādes “Lielie mazie dziesmu svētki” atklāšanas pasākuma dalībniekiem.

Izstāde veidota, gatavojoties X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, projekta “Mantojums” ietvaros, kā mērķis bija vākt un saglabāt atmiņu mantojumu par iepriekšējiem skolēnu dziesmu un deju svētkiem. Savukārt ministre aicināja skolēnus iesaistīties projektā “Mantojums” 2010.gada Draudzīgā aicinājuma dienā, tādējādi gan apkopojot informāciju svētkiem, gan stiprinot Draudzīgā aicinājuma tradīciju.

“X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku priekšvakarā tiek atklāta izstāde, kurā ar lepnumu ieraugām mūsu jaunās paaudzes ieguldījumu dziesmu svētku tradīcijas izkopšanā un tautas kultūras mantojuma saglabāšanā piecdesmit gadu garumā kopš 1960.gada, kad notika pirmie skolēnu dziesmu un deju svētki.

Svētku dalībnieku atmiņu pieraksti, fotogrāfijas un piemiņas lietas, kā arī dokumenti un arhīvu materiāli mūs pietuvina vēsturei, dodot tagadnes un nākotnes apziņu, ka ar paaudžu paaudzēm krāto vērtību godināšanu turpinām un radoši bagātinām iesāktās tradīcijas.

Lai ikviens svētku dalībnieks un klātesošais šajos svētkos piedzīvo skaistas un atmiņā paliekošas emocijas, izjūt neviltotu prieku par mūsu bērnu un jauniešu vēlēšanos un prasmi dziedāt un dejot, muzicēt un zīmēt, pētīt un radīt kaut ko jaunu un nebijušu – vēsturē paliekošu! Vēlu, lai arī turpmāk nezūd vēlme būt kopā, līdzdarbojoties un savstarpēji bagātinoties!

Paldies visiem, kas ir dalījušies savā bagātībā un gādājuši, lai svētkiem veltītajā izstādē ieraugām, cik stipri un skaisti esam paaudžu vienotībā un tautas tradīcijas gara spēkā!” teikts ministres apsveikuma vēstulē.

Izstāde “Lielie mazie dziesmu svētki” notiek Rakstniecības un mūzikas muzejā Rīgā, Pils laukumā 2. Izstāde būs apskatāma līdz 15.septembrim.

Agnese Korbe, izglītības un zinātnes ministres padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!