• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lietainā Zvaigznes dienā. Par sauli uzņēmējdarbībai (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.01.1999., Nr. 4 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21130

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

07.01.1999., Nr. 4

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

PAŠVALDĪBĀS

Lietainā Zvaigznes dienā. Par sauli uzņēmējdarbībai

Latvijas Pašvaldību izpilddirektoru asociācijas konferencē vakar, 6.janvārī

Turpinājums no 1.lpp.

Ne velti LPS pašvaldību izpilddirektoru asociācijas piekšsēdis Vitālijs Aizbalts, kas pārstāv Daugavpils rajonu, konferences gaitā vairākkārt norādīja: "Mēs esam bagāti tikai tik, cik mēs esam. Varam skatīties uz Saeimas balsojumu, uz valdības iespējām. Tomēr jau tagad apzinos, ka vismaz pieciem mana apriņķa pagastiem reāli būs mazāk naudas nekā pērn, un tāda ir skarbā realitāte, kaut gan zinu, ka tieši šodien, 6.janvārī, Ministru kabinets un Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvji lauza galvas, lai būtu tāds risinājums, kas neliek skriet ar galvu sienā."

Konferences izvērsumā Raitis Vītoliņš pievērsās birokrātijai dažādu formalitāšu kārtošanā (vai ir gudri, ja jelgavniekiem jābraukā no Bauskas uz Saldu, kur ir dažādu vietējo institūciju centri?). Viņš uzsvēra ne tikai jelgavnieku pieredzi, bet arī slavēja kaimiņus, rādīdams klātesošajiem Talsu rajona "zaļo grāmatu" — Valsts agrārās ekonomikas institūta speciālistu pētījumu par talsinieku lauku uzņēmēju problēmām. Šajā gandrīz pusotra simta lappušu kopumā ir ne tikai materiāli, kas vedina uz pārdomām, bet arī testi, kas var rosināt uz līdzīgu izpēti kaut vai Valkā un Jēkabpilī. Jo, kā uzsvēra Raitis Vītoliņš, "lai ietu tālāk, ir skaidri jāzina, kur mēs esam".

Daudzas būtiskas problēmas LPIA rīkotajā konferencē skāra Finansu ministrijas Nodokļu politikas departamenta vadītāja Gunta Kauliņa. Viņa tikko spēja atbildēt uz daudzajiem jautājumiem, kas ne tikai tagad svarīgi Latvijas pašvaldību vadītājiem. Par to arī "LV" vajadzīga īpaša publikācija.

Par to, cik svarīga nule notikusī konference, liecināja darba dienas otra puse, kas iztirzāja Latvijas Attīstības aģentūras sadarbības iespējas ar pašvaldībām uzņēmējdarbības veicināšanai, finansiālo atbalstu uzņēmējdarbībai no Reģionālā fonda, komerclikuma projektu un no tā izrietošās konsekvences uzņēmējdarbības izvēršanai.

Par LPIA turpmākās darbības iecerēm konferences gaitā vēstīja asociācijas priekšsēdētājs Vitālijs Aizbalts. Februāra konference būs veltīta Latvijas mežiem, martā izbraukuma sesijā Limbažu rajonā paredzēti vairāki temati (vietējā plānošana, pagastu apvienību veidošana, lauku tūrisma attīstības varianti), aprīlī iecerēts pievērsties dzīvokļu privatizācijai sertifikācijas dokumentu svītrošanas priekšvakarā, maijā paredzēts vispusīgi aplūkot īpaši atbalstāmo reģionu problēmas, šoreiz pievēršoties Krāslavas rajonam.

Pilna darba diena, pārpilna dažādu problēmu izvērsumam. Tāds varētu būt galvenais secinājums par LPIA pirmo šīgada konferenci. Lietainajā Zvaigznes dienā. Vakar, 6.janvārī. Jo būs arī saules dienas.

Mintauts Ģeibāks,

"LV" informācijas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!